Donaldas Trumpas nurodė FTB atlikti tyrimą dėl teisėjo Kavanaugh

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį nurodė Federaliniam tyrimų biurui (FTB) atlikti naują tyrimą dėl įtariamo smurto, kuriuo yra kaltinamas jo pasirinktas kandidatas į Aukščiausiąjį Teismą Brettas Kavanaugh. 

 B. Kavanaugh skyrimo procesas išprovokavo politinę audrą prieš lapkritį vyksiančius Kongreso rinkimus.<br> AP nuotr.
 B. Kavanaugh skyrimo procesas išprovokavo politinę audrą prieš lapkritį vyksiančius Kongreso rinkimus.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2018, 10:17 AM

Tuo metu Senatas nusprendė atidėti galutinį balsavimą dėl šio teisėjo paskyrimo, kol bus pateiktos tyrimo išvados. 

Ketvirtadienį per visą dieną užsitęsusį svarstymą Senato teismų komitete viena universiteto profesorė kaltino B. Kavanaugh, kad per vieną vakarėlį 9-ame dešimtmetyje, kai jiedu buvo paaugliai, būsimasis teisėjas ją užgulė ir mėgino išprievartauti. Vis dėlto kitą dieną komitetas pritarė B. Kavanaugh kandidatūrai, jo narių balsams pasiskirsčius pagal partinę liniją. 

Tačiau komitetui pirmininkaujantis respublikonas Chuckas Grassley galiausiai nusileido kai kurių komiteto narių ir išoriniam spaudimui: jis paskelbė prašysiantis D. Trumpo leisti atlikti naują tyrimą dėl kandidato praeities, bet perspėjo, kad šis procesas „privalo būti užbaigtas ne vėliau kaip per savaitę nuo šiandienos“. 

B. Kavanaugh skyrimo procesas išprovokavo politinę audrą prieš lapkritį vyksiančius Kongreso rinkimus, per kuriuos respublikonai stengsis išsaugoti daugumą Atstovų Rūmuose ir Senate. Šis sąmyšis taip pat gali sužlugdyti D. Trumpo pastangas iki rinkimų užtikrinti konservatyvių pažiūrų teisėjų daugumą Aukščiausiajame Teisme. 

Prezidentas, ne kartą kritikavęs demokratų priešinimąsi B. Kavanaugh paskyrimui kaip „sukčių darbą“, sutiko, kad būtų atliktas tyrimas. 

„Nurodžiau FTB atlikti papildomą tyrimą, kad būtų atnaujinta medžiaga apie teisėją Kavanaugh. Kaip prašė Senatas, šis atnaujinimas turi būti riboto pobūdžio ir atliktas greičiau nei per savaitę“, – sakoma D. Trumpo pranešime. 

Jis vėliau per „Twitter“ paskelbė tebepalaikąs B. Kavanaugh. 

„Šį vakarą ką tik pradėjau mūsų 7-ąjį FTB tyrimą dėl teisėjo Bretto Kavanaugh. Vieną dieną jis bus pripažintas kaip išties puikus Jungtinių Valstijų Aukščiausiojo Teismo teisėjas!“ – sakoma prezidento žinutėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.