Sirija skelbia prekybai atidariusi sienos su Jordanija perėją

Sirijos susisiekimo ministerija šeštadienį paskelbė, kad pirmą kartą nuo 2015-ųjų prekybai buvo atidaryta sienos su Jordanija perėja, nors Amanas šio fakto kol kas nepatvirtino.

 Sirijos susisiekimo ministerija šeštadienį paskelbė, kad pirmą kartą nuo 2015-ųjų prekybai buvo atidaryta sienos su Jordanija perėja.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sirijos susisiekimo ministerija šeštadienį paskelbė, kad pirmą kartą nuo 2015-ųjų prekybai buvo atidaryta sienos su Jordanija perėja.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2018, 1:30 PM

„Sirijos transporto ministerija skelbia apie Nasibo sienos perėjos atidarymą, o sunkvežimiai ir tranzito transporto priemonės jau pradėjo kirsti Sirijos-Jordanijos sieną“, – feisbuke rašė ministerija.

Vyriausybės pajėgos perėjos kompleksą Sirijos pusėje perėmė liepą, pagal susitarimą su sukilėliais.

Vienas svarbiausių Sirijos vyriausybės prekybos maršrutų buvo atkirstas 2015-ųjų balandžio mėnesį, kuomet jį užėmė sukilėlių pajėgos.

Nasibo perėja buvo svarbi ne tik tiesioginei prekybai tarp kaimynių Sirijos ir Jordanijos, bet ir svarbių pajamų duodavusiai prekybai tarp Libano ir Persijos įlankos valstybių.

Anksčiau šią savaitę Sirijos ministras pirmininkas Imadas Khamis pranešė, kad visi sienos perėjos atidarymui reikalingi darbai jau atlikti, o už investicijas į naują infrastruktūrą bus sumokėta smarkiai pakėlus muitus.

Nors Sirija su Rusijos pagalba šiemet atkovojo didelę dalį šalies teritorijos, Damaskas kontroliuoja tik pusę iš 19 sienos perėjų su Libanu, Jordanija, Iraku ir Turkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.