Pchenjanas Pietų Korėjos prezidentui padovanojo du medžioklinius šunis

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas iš Pchenjano gavo dovanų du Šiaurės Korėjos vietos veislės medžioklinius šunis, sekmadienį pranešė Pietų Korėjos prezidentūra.

 Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas iš Pchenjano gavo dovanų du Šiaurės Korėjos vietos veislės medžioklinius šunis, sekmadienį pranešė Pietų Korėjos prezidentūra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas iš Pchenjano gavo dovanų du Šiaurės Korėjos vietos veislės medžioklinius šunis, sekmadienį pranešė Pietų Korėjos prezidentūra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2018, 3:32 PM, atnaujinta Sep 30, 2018, 3:35 PM

„Per Šiaurės ir Pietų Korėjos aukščiausiojo lygio susitikimą prezidentūrai iš Šiaurės Korėjos pusės buvo pasiūlyta dovanų pora Pungsano šunų, kurie buvo gauti ketvirtadienį“, – nurodoma prezidentūros paskelbtame pranešime.

Maždaug metų amžiaus šunys buvo perduoti per paliaubų kaimelį Panmundžomą. Kartu buvo perduoti trys kilogramai šunų ėdalo, kad gyvūnai „galėtų greičiau prisitaikyti“ prie naujos gyvenamosios vietos.

Šiaurės Korėjoje išvesta Pungsano veislė, kurios šunys garsėja savo ištikimybe ir protu, laikoma vienu iš Šiaurės Korėjos nacionalinių lobių.

Šunys, kurie gyvens prezidentūroje, buvo pasiūlyti dovanų per rugsėjį Pchenjane įvykusį Moon Jae-ino ir Šiaurės Korėjos lyderio susitikimą, kuriame Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) suderino raketų bandymų poligono uždarymo ir vizito į Seulą planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.