Prancūzijoje už homofobiškas replikas teisiamas ultradešiniųjų patriarchas

Prancūzų ultradešinysis politikas Jeanas-Marie Le Pen trečiadienį stojo prieš teismą už galimas homofobiškas replikas, kurios, be kita ko, buvo nukreiptos prieš vieną gėjų policininką, pernai žuvusį per teroro išpuolį.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 3:28 PM

90 metų veikėjas, įkūręs ultradešiniosios pakraipos Nacionalinį frontą (FN), neseniai pervadintą į Nacionalinį sambūrį, jau ne kartą buvo nuteistas už ksenofobinius ir antisemitinius komentarus.

Šįkart jam buvo iškelta byla už tris atskirus pareiškimus, kuriuos ieškovai laiko homofobiškais.

Nuosprendis J.-M. Le Pen veikiausiai bus paskelbtas už akių, nes šis rugsėjo 25-ąją buvo paguldytas į ligoninę, kaip teigia artimieji – „priežiūrai“.

Viename kontroversiškų komentarų jis užsiminė, kad policininko Xavier Jugele, 2017-ųjų balandį nušauto Paryžiuje, partneris neturėjo per vieną nacionalinę atminimo ceremoniją atvirai kalbėti apie jųdviejų meilę.

„Manau, kad nereikėjo minėti šio šeimos bruožo per tokią ceremoniją – jos metu vertėjo elgtis taktiškiau“, – savo tinklaraštyje tuomet parašė J.-M. Le Pen.

X. Jugele buvo nužudytas, kai budėjo garsioje Eliziejaus laukų alėjoje. Jo užpuoliką nušovė kiti policijos pareigūnai.

Žuvusio policininko partneris, susituokęs su juo po mirties, perskaitė jaudinančią panegiriką per atminimo ceremoniją, kurią surengė tuometinis prezidentas Francois Hollande'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.