Slaptais Skripalių nuodytojo pėdsakais sekama toliau: atrado studijų laikų nuotraukas

Jau anksčiau pasklido informacija apie vieno iš dvejų įtariamų Skripalių nuodytojų Ruslano Boshirovo tapatybę.

Jau anksčiau pasklido informacija apie vieno iš dvejų įtariamų Skripalių nuodytojų Ruslano Boshirovo tapatybę. <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Jau anksčiau pasklido informacija apie vieno iš dvejų įtariamų Skripalių nuodytojų Ruslano Boshirovo tapatybę. <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 10:40 PM

„The Bellingcat“ tyrėjai paskelbė, kad R.Baširovas iš tiesų yra pulkininkas Anatolijus Čepiga. Tyrėjai tvirtina, kad jis buvo apdovanotas aukščiausiu valstybiniu Rusijos valstybės apdovanojimu.

Tokią informaciją neigė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis aiškino, kad nėra jokios informacijos, kad toks žmogus būtų gavęs šį apdovanojimą.

Tačiau interautai internetu moka naudotis geriau už aukštą pareigūną moka naudotis internetu, rašo „newsru.com“.

Jie atrado karinės mokyklos, kurią baigė A.Čepiga absolventų nuotrauką, prie kurios buvo parašyta ir turisto-nuodytojo pavardė.

Tiesa, vėliau nuotraukos buvo greitai ištrintos, mėginant užrišti visus galus. Buvo ištrinta ir kituose puslapiuose skelbta informacija, kad A.Čepiga yra gavęs aukščiausiąjį Rusijos valstybinį apdovanojimą.

Jungtinė Karalystė A.Čepigai ir jo bendrininkui žinomam Aleksandro Petrovo vardu yra pareiškus kaltinimus mėginimu chemine medžiaga „Novičiok“ nužudyti buvusį Rusijos dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukrą Juliją.

Pasklidus informacijai apie tai, kas iš tikrųjų yra R. Baširovas „Novaja Gazeta“ išsiaiškino, kad jam – A.Čepigai apdovanojimas už nuopelnus buvo skirtas 2014 metais po jo dalyvavimo slaptose operacijose Kryme ir buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovičiaus evakuacijos operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.