Rytų Londone – vorų invazija, uždarytos keturios mokyklos

Keturios mokyklos Rytų Londone buvo uždarytos dėl jas užplūdusių netikrų juodųjų našlių. Vorų invazija apėmė dvi pradines ir dvi vidurines mokyklas, skelbia „The Guardian“. 

 Manoma, kad netikros juodosios našlės į Jungtinę Karalystę atvyko 1869 metais, pasislėpusios iš Madeiros atvežtoje bananų kekėje. Iš 650 saloje gyvenančių vorų rūšių, jos yra viena iš maždaug dešimties, galinčių įkasti žmogui.  <br> 123rf nuotr. 
 Manoma, kad netikros juodosios našlės į Jungtinę Karalystę atvyko 1869 metais, pasislėpusios iš Madeiros atvežtoje bananų kekėje. Iš 650 saloje gyvenančių vorų rūšių, jos yra viena iš maždaug dešimties, galinčių įkasti žmogui.  <br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 10:49 AM

Vorai, kurių kūno skersmuo nuo 8,5 milimetrų iki 11 milimetrų, primena mirtinai pavojingas juodąsias našles, tačiau jų įkandimai yra tik skausmingi ir galintys sukelti paraudimą ar patinimą. 

Rokebio mokykla Kening Taune bus uždaryta iki spalio 29-osios. 

„Mūsų auklėtinių ir darbuotojų saugumas yra mūsų prioritetas. Nors suprantame, kad tai sukelia nepatogumų, jūsų vaikams tai geriau“, – tėvams elektroniniame laiške rašė mokyklos direktorė Charlotte Robinson. 

Pasak jos, mokykla pasamdė kompaniją, kuri turėtų išnaikinti kenkėjus, tačiau šis procesas užtruks iki trijų savaičių. Pranešta, kad tai turės būti padaryta, kol neišsirito vorų padėti kiaušinėliai. 

Ellen Wilkinson pradinės mokyklos Bektone vadovė Sue Ferguson nurodė, kad ugdymo įstaiga bus uždaryta šią savaitę ir didžiąją kitos savaitės dalį. 

Pradinės mokyklos „Star“ direktorė Lisle Von Buchenroder apie sprendimą ruošiasi pranešti kitą savaitę, o Listerio bendruomenės mokykla Plainstove nusiteikusi optimistiškai, jos vadovas Anthony Wilsonas teigė tėvams besitikintis atsidaryti penktadienį. 

„Šis vorai gali įkąsti žmonėms ir šie įkandimai yra nemalonūs, tačiau retai sukelia pavojų. Neturime informacijos, kad kam nors būtų įkandęs voras“, – teigė mokyklos direktorius. 

Manoma, kad netikros juodosios našlės į Jungtinę Karalystę atvyko 1869 metais, pasislėpusios iš Madeiros atvežtoje bananų kekėje. Iš 650 saloje gyvenančių vorų rūšių, jos yra viena iš maždaug dešimties, galinčių įkasti žmogui. 

Trečdalis įkandimų sukelia pykinimą, galvos skausmą ir apsnūdimą. Dėl netikrosios juodosios našlės įkandimų mirties atvejų neužfiksuota. 

2015 metais dvi mokyklos Rytų Londone buvo uždarytos dėl vorų invazijos. 

Bestuburių išsaugojimo organizacija „Buglife“ teigė, kad sprendimas uždaryti ugdymo įstaigas buvo radikali ir nereikalinga reakcija į nedidelę sukeltą grėsmę, ir pabrėžė, kad insekticidai kelia didesnį pavojų. 

„Voro įkandimas gali sukelti lokalizuotą skausmą nedidelį patinimą ir, šalutiniu atveju, pykinimą. Tačiau po kelių valandų simptomai išnyksta. Mirties, komos būklės ar negrįžtamų sužeidimų įkandimas nesukelia“, – aiškino organizacija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.