Europos Komisijos vadovas: tikimybė susitarti dėl „Brexit“ išaugo

Tikimybė Europos Sąjungai ir Jungtinei Karalystei pasiekti susitarimą dėl „Brexit“ pastarosiomis dienomis išaugo, mano Europos Komisijos vadovas Jeanas Claude'as Junckeris, praneša BBC.

J.C.Junckeris su EK vadovo postu atsisveikins kitais metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.C.Junckeris su EK vadovo postu atsisveikins kitais metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2018, 1:03 PM, atnaujinta Oct 6, 2018, 1:11 PM

Duodamas interviu Austrijos žiniasklaidai J. C. Junckeris sakė, kad jis nėra garantuotas ar tai pavyks dar spalio mėnesį, bet tikisi, kad tai įmanoma lapkritį.

Paklaustas ar susiderėti galima iki kito Europos Vadovų Tarybos susitikimo spalio 17 d., J. C. Junckeris atsakė, kad „tiek toli dar nepažengta, bet mūsų valia pasiekti susitarimą su Didžiosios Britanijos vyriausybe nepalaužta“. Jis taip pat pakartojo, kad nepasiekus jokio susitarimo pralaimėtų tiek ES, tiek Jungtinė Karalystė.

ES atstovai džiaugėsi pažanga derybose penktadienio vakarą ir tikino, kad atmosfera kalbantis dėl Airijos sienų klausimo šį kartą buvo geresnė.

Po tokių žinių Didžiosios Britanijos svaras išaugo euro ir JAV dolerio atžvilgiu.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Alanas Duncanas taip pat nusiteikęs optimistiškai, jo nuomone susitarti įmanoma iki gruodžio.

Jungtinė Karalystė pasitraukti iš ES privalo 2019 m. kovo 29 d. Tačiau vis dar nesutariama dėl kai kurių klausimų, pavyzdžiui, kaip išvengti naujų patikrinimų prie Airijos sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?