Antisemitines skanduotes kartojusius sirgalius Londono futbolo klubas siųs į Osvencimą

Futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius sugalvojo, kaip kovoti su rasizmu pasižyminčiais komandos sirgaliais. Vietoj draudimo stebėti rungtynes klubas sieks išsiųsti tokius gerbėjus ekskursijai į nacių koncentracijos stovyklą Osvencime. 

Osvencimo koncentracijos stovykla buvo didžiausia nacistinės Vokietijos koncentracijos ir naikinimo stovyklų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Osvencimo koncentracijos stovykla buvo didžiausia nacistinės Vokietijos koncentracijos ir naikinimo stovyklų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2018, 8:09 PM

Iniciatyvą pasiūlė pats klubo savininkas, kuris pats yra žydas ir norėtų sutramdyti antisemitizmą Londono „Chelsea“ sirgalių tarpe. 

„Jeigu tiesiog uždrausime žmonėms ateiti, niekada nepakeisime jų elgesio. Tokia mūsų politika suteikia jiems galimybę suprasti, ką jie padarė, ir norėti pasitaisyti, – teigė „Chelsea“ pirmininkas Bruce'as Buckas. – Anksčiau išskirdavome žmogų iš minios ir pašalindavome jį iki trejų metų. Dabar duodame pasirinkimą: arba draudimas, arba šiek tiek laiko su mūsų specialistais.“

Futbolo klubas viešai sukritikavo keletą savo sirgalių, kurie skandavo antisemitinius šūkius per rungtynes su Londono „Tottenham Hotspur“ 2017-ųjų rugsėjį. 

„Labai sunku kažką padaryti, kad 50-100 žmonių grupė ima skanduoti. Neįmanoma jų nuraminti ar išvesti iš stadiono. Tačiau jeigu galime nustatyti kelių individų tapatybes, galime imtis veiksmų“, – aiškino B.Buckas. 

Klubas išsiuntė delegaciją į Osvencimą per balandį rengiamą Gyvųjų žygį, o birželį 150 klubo darbuotojų ir rėmėjų dieną praleido buvusioje koncentracijos stovykloje, kurią Lenkijos teritorijoje įkūrė ją okupavę Vokietijos naciai. 

„Mūsų kelionės į Osvencimą buvo labai svarbios ir efektyvios, o mes apsvarstysime galimybę jų rengti daugiau“, – kalbėjo klubo pirmininkas. 

Trečiadienį „Chelsea“ Jungtinės Karalystės parlamente rodė naują filmą, skirtą atkreipti dėmesį į antisemitizmo pasekmes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.