PAR kovos su apartheidu legenda Desmondas Tutu po dviejų savaičių ligoninėje grįžo namo

Pietų Afrikos Respublikos kovos su apartheidu legenda Desmondas Tutu po dviejų savaičių ligoninėje grįžo namo, penktadienį paskelbė jo biuras ir pridūrė, kad dvasininkas „atgauna jėgas“.

 Pietų Afrikos Respublikos kovos su apartheidu legenda Desmondas Tutu po dviejų savaičių ligoninėje grįžo namo, penktadienį paskelbė jo biuras ir pridūrė, kad dvasininkas „atgauna jėgas“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pietų Afrikos Respublikos kovos su apartheidu legenda Desmondas Tutu po dviejų savaičių ligoninėje grįžo namo, penktadienį paskelbė jo biuras ir pridūrė, kad dvasininkas „atgauna jėgas“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2018, 3:47 PM, atnaujinta Oct 12, 2018, 3:48 PM

87 metų arkivyskupas emeritas, kuris praėjusį sekmadienį atšventė gimtadienį, pastaraisiais metais kelis kartus gydėsi ligoninėje, be to, jis jau labai ilgai gydomas dėl prostatos vėžio.

Jo fondas „nori padėkoti visiems, kas siuntė žinutes ir maldas, taip pat ir socialiniuose tinkluose, kad arkivyskupas greitai atsistotų ant kojų“.

Nobelio taikos premijos laureatas į ligoninę Keiptaune tyrimams buvo paguldytas rugsėjo 27 dieną. Daugiau informacijos apie jo sveikatos būklę nepateikiama.

2016 metais jis keturis kartus buvo atsidūręs ligoninėje, jam buvo atlikta nedidelė operacija dėl užsitęsusios infekcijos, susijusios su prostatos vėžio gydymu, trunkančiu jau beveik du dešimtmečius.

Daugelio mylimas buvęs Keiptauno arkivyskupas visame pasaulyje išgarsėjo tvirtu nepritarimu apartheidui Pietų Afrikoje. Nobelio taikos premiją jis laimėjo 1984 metais.

D. Tutu jau pasitraukė iš viešojo gyvenimo, bet praėjusį mėnesį, vieną PAR aktyvistą apkaltinus žmogžudyste už pagalbą paralyžiuotam vyrui nusižudyti, paskelbė pareiškimą, kuriuo patvirtino savo paramą „teisei numirti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.