Iždo sekretorius: JAV didina spaudimą Venesuelai dėl jos politikos

Jungtinės Valstijos padidins finansinį ir diplomatinį spaudimą Venesuelos prezidento Nicolaso Maduro vyriausybei, pranešė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

 Jungtinės Valstijos padidins finansinį ir diplomatinį spaudimą Venesuelos prezidento Nicolaso Maduro vyriausybei, pranešė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jungtinės Valstijos padidins finansinį ir diplomatinį spaudimą Venesuelos prezidento Nicolaso Maduro vyriausybei, pranešė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 10:06 AM, atnaujinta Oct 13, 2018, 10:07 AM

S. Mnuchinas vėlyvą penktadienį paskelbtame pranešime apkaltino N. Maduro skolintojus pelnantis iš Venesuelos išteklių ir gilinant krizę, kuri privertė 2,6 mln. Venesuelos gyventojų palikti šalį. Konkrečių valstybių iždo sekretorius neįvardino.

„Mes susitarėme toliau stengtis nugalėti režimo keliamus iššūkius ir remti Venesuelos žmones. Taip pat – stiprinti diplomatinį ir finansinį spaudimą N. Maduro režimui bei apsaugoti mūsų finansines sistemas nuo neteisėtų ir su korupcija susijusių finansinių srautų iš Venesuelos“, – sakė S. Mnuchinas.

S. Mnuchinas penktadienį susitiko su finansų ministrais iš Europos ir Lotynų Amerikos Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) susitikimo Indonezijos Balio saloje kuluaruose, kad aptartų krizę Venesueloje

„Kiekvienais metais, kai N. Maduras vykdo destruktyvią politiką, Venesuela praranda vis daugiau žmonių, ekonominių pajėgumų, institucinio vientisumo. Dėl šių priežasčių įveikti ekonominius sunkumus Venesuelai tampa vis sunkiau ir brangiau“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.