Floridoje per išpuolį jogos studijoje nušauti du žmonės

Floridos valstijos sostinėje Talahasyje ginkluotas užpuolikas penktadienį nušovė du žmones ir dar kelis sužeidė vienoje jogos studijoje, kol galiausiai nusižudė, pranešė vietos policijos vadas. 

 Per užpuolimą du žmonės žuvo, dar keli buvo sužeisti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Per užpuolimą du žmonės žuvo, dar keli buvo sužeisti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-03 09:28

„Apie 17 val. 47 min. (vietos, 23 val. 45 min. Lietuvos) laiku Talahasio policijos departamentas reagavo... į šaudymą“, – per spaudos konferenciją sakė policijos vadas Michaelas DeLeo. 

„Atvykę į įvykio vietą pareigūnai rado kelias aukas su šautinėmis žaizdomis“, – pridūrė jis. 

Vėlesniame policijos pranešime sakoma, kad nustatytos iš viso septynios aukos: šeši pašauti žmonės ir dar vienas, kuriam buvo trenkta pistoletu. 

Teisėsauga taip pat nurodė, kad šaulys buvo 40-metis Scottas Paulas Beierle (Skotas Polas Bejerlis). Jo išpuolio motyvai kol kas nežinomi. 

Dvi pašautos aukos vėliau mirė nuo žaizdų, o kiti du sužeistieji tebėra ligoninėje, jų būklė stabili. Dar trys žmonės buvo išrašyti. 

„Esama ženklų, kad keli žmonės pasipriešino ir mėgino išgelbėti ne vien save, bet ir kitus žmones. Tai yra jų drąsos liudijimas“, – sakė M. DeLeo. 

Šaulys atrodo veikęs vienas, todėl šiuo metu nemanoma, kad bendruomenei tebegresia pavojus, pažymėjo policijos vadas. 

Talahasio meras demokratas Andrew Gillumas, šiuo metu siekiantis Floridos gubernatoriaus posto, dėl šio išpuolio nutraukė dalyvavimą rinkimų kampanijos renginiuose. 

„Esu itin dėkingas už teisėsaugos skubų atsaką į šiandien Talahasyje įvykusį šaudymą jogos centre“, – jis parašė per „Twitter“. 

„Joks ginkluoto smurto aktas nėra priimtinas. Glaudžiai bendrauju su teisėsaugos pareigūnais ir šį vakarą grįžtu į Talahasį“, – pridūrė jis. 

Floridos gubernatorius respublikonas Rickas Scottas, besivaržantis dėl vietos Senate su demokratų senatoriumi Billu Nelsonu, telefonu susisiekė su M. DeLeo ir Floridos teisėsaugos departamentu, kad gautų daugiau detalių apie šaudymą. 

„Toliau nuolat bendrauju su teisėsauga. Pasiūlėme valstijos pagalbą“, – jis rašė savo tviterio žinutėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.