Lenkai renka daugiau kaip 640 miestų ir miestelių merus

Lenkai sekmadienį antrame vietos rinkimų ture renka daugiau kaip 640 miestų, miestelių ir kitų mažesnių gyvenviečių merus.

 Lenkai sekmadienį antrame vietos rinkimų ture renka daugiau kaip 640 miestų, miestelių ir kitų mažesnių gyvenviečių merus. <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Lenkai sekmadienį antrame vietos rinkimų ture renka daugiau kaip 640 miestų, miestelių ir kitų mažesnių gyvenviečių merus. <br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2018, 11:12 AM

Per pirmą balsavimo turą spalio 21-ąją valdančioji populistinė partija „Teisė ir teisingumas“ (TTP) sustiprino savo pozicijas regioninėse tarybose, tačiau pralaimėjo kovas dėl mero posto Varšuvoje, Poznanėje ir Lodzėje centristinei proeuropietiškai „Pilietinei koalicijai“ (KO).

Šie rezultatai rodo gilų susiskaldymą tarp Lenkijos didmiesčių, kur yra daug liberalių pažiūrų rinkėjų, ir provincijos, daugiausiai remiančios konservatyvius valdančiuosius TTP, nepaisant jų konfliktų su Europos Sąjunga ir kaltinimų einant autoritarinio valdymo keliu.

Sekmadienio rinkimuose pergalė KO kandidatams žadama Krokuvoje ir Gdanske.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.