Popiežius išreiškė sielvartą dėl atakos prieš krikščionis koptus

Popiežius Pranciškus sekmadienį sakė sielvartaujantis dėl atakos prieš krikščionis koptus Egipte, už kurią atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

 Vidurio Egipte penktadienį septyni krikščionys koptai žuvošio džihadistų judėjimo kovotojams pradėjus šaudyti į juos vežusį autobusą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vidurio Egipte penktadienį septyni krikščionys koptai žuvošio džihadistų judėjimo kovotojams pradėjus šaudyti į juos vežusį autobusą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2018, 2:30 PM

Vidurio Egipte penktadienį septyni krikščionys koptai žuvo šio džihadistų judėjimo kovotojams pradėjus šaudyti į juos vežusį autobusą.

„Reiškiu savo sielvartą po teroristų atakos, kuri prieš dvi dienas smogė Koptų Ortodoksų Bažnyčiai Egipte“, – Šv. Petro aikštėje tikintiesiems sakė Pranciškus.

„Meldžiuosi už aukas, maldininkus, nužudytus tik dėl to, kad jie buvo krikščionys“, – pridūrė pontifikas.

Egipte per susišaudymą su policija buvo nukauta 19 įtariamų džihadistų, susijusių su penktadienio ataka prieš krikščionis koptus, sekmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

IV prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį, įvykdytą netoli Minjos miesto, koptų maldininkams grįžtant po apsilankymo dykumoje esančiame Šv. Samuelio Išpažinėjo vienuolyne, kuris 2017 metais taip pat buvo atakuotas.

Koptai, sudarantys 10 proc. iš 96 mln. Egipto gyventojų, pastaraisiais metais ne kartą tapo IS atakų taikiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.