Prie Graikijos Zakinto salos per septynias minutes užfiksuoti du požeminiai smūgiai

Graikijos geologijos ekspertai pranešė, kad vakarinę Zakinto salą sekmadienį sukrėtė du nauji pakartotiniai požeminiai smūgiai, bet informacijos apie padarytą žalą nėra.

 Atėnų geodinamikos institutas pranešė, kad antrasis iš šiųpožeminių smūgių įvyko septynios minutės po pirmojo. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Atėnų geodinamikos institutas pranešė, kad antrasis iš šiųpožeminių smūgių įvyko septynios minutės po pirmojo. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2018, 11:58 AM

Atėnų geodinamikos institutas pranešė, kad antrasis iš šių požeminių smūgių įvyko septynios minutės po pirmojo.

Pirmasis 4,4 balo požeminis smūgis užfiksuotas 5 val. 11 min. (ir Lietuvos laiku). Jo epicentras buvo 78 km į pietus nuo Zakinto, o hipocentras – 10 km gylyje.

Po septynių minučių įvykusio 5 balų požeminio smūgio epicentras buvo 59 km į pietvakarius nuo salos. Hipocentras buvo 7 km gylyje.

Spalio 26 dieną Zakintą supurtė 6,4 balo žemės drebėjimas. Nuo to laiko užregistruotas 21 mažiausiai 4 balų pakartotinis požeminis smūgis. Stipriausias iš šių smūgių buvo 5,5 balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.