Žurnalistų teisių gynėjai pasmerkė naująjį Egipto žiniasklaidos įstatymą

Žurnalistų teises ginanti organizacija „Reporters Without Borders“ (RSF) pirmadienį pasmerkė naująjį Egipto žiniasklaidos įstatymą kaip „prievartavimą“ ir mėginimą nutildyti šalies paskutines likusias nepriklausomas žiniasklaidos priemones.

 Reuters/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2018, 10:39 PM

Anot RSF, praėjusį mėnesį įsigaliojus šiam įstatymui, interneto laikraščiams dabar tenka registruotis ir mokėti už licencijas lupikiškus mokesčius. Organizacijos teigimu, tinklalapiai už registraciją turi mokėti apie 26 tūkst. eurų, o už įstatymo nesilaikymą jiems skiriamos iki penkių kartų didesnės baudos.

Kaip teigia RSF atstovė Sophie Anmuth (Sofi Anmut), naujasis „įstatymas tolygus prievartavimui, nes žurnalistams dabar tenka mokėti už tai, kad dirbtų“.

Plačia kampaniją prieš disidentus vykdantis Kairas jau užblokavęs šimtus svetainių, tarp kurių yra ir kelių nepriklausomų žiniasklaidos priemonių tinklalapių. Visos pagrindinės Egipto žiniasklaidos priemonės palaiko vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.