Skurdas kūną pardavinėti privertė net policininkes ar mokytojas

Venesuelos moterys jaučiasi paliktos likimo valiai. Dėl nuolatinio pinigų nuvertėjimo ir skurdo savo šalyje jos nebegali išmaitinti šeimos. Todėl net policininkėms ar mokytojoms tenka sukti į prostituciją.

Norėdamos užsidirbti moterys traukia į Kalamarą, kur tampa prostitutėmis.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Norėdamos užsidirbti moterys traukia į Kalamarą, kur tampa prostitutėmis.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Today Venezuela“, „Lietuvos rytas“

Nov 6, 2018, 7:51 PM

Nors savo šalyje ne viena venesuelietė anksčiau turėjo gerą darbą – mokė vaikus, saugojo įstatymo raidę – galiausiai jos buvo priverstos palikti gimtinę ir traukti į Kolumbiją, kur dirba prostitutėmis. To priežastis yra labai paprasta: gimtinėje jų uždarbio nepakanka net būtiniausioms reikmėms patenkinti.

Be dokumentų Kolumbijoje atsidūrusios venesuelietės priverstos verstis prostitucija ir taupyti kiekvieną centą, kurį vėliau siunčia savo giminaičiams.

Trijų vaikų motina Patricia jau ne kartą buvo žeminama, mušama girtų klientų, bet ir toliau verčiasi prostitucija Kalamaro viešnamyje Kolumbijoje.

„Pasitaiko klientų, kurie su tavimi elgiasi blogai, ir tai yra baisu. Kasdien meldžiuosi, kad jie būtų mums geri“, – pasakojo 30 metų Patricia.

Jos likimo draugė Alegria gimtinėje buvo istorijos ir geografijos mokytoja. Bet dėl didžiulės infliacijos jos atlyginimas tapo bevertis. Kaip moteris pati tikino, algos neužteko net pakeliui makaronų nusipirkti.

26-erių venesuelietė turi išlaikyti ne tik savo 4 metų vaiką, bet ir kitus šeimos narius.

Šių metų vasarį Alegria nutarė išvykti iš Venesuelos į Kolumbiją. Iš pradžių ji tris mėnesius dirbo padavėja. Bet atlyginimo jai niekas nemokėjo, tik suteikė pastogę ir maistą. Moteris pinigų susirinkdavo iš arbatpinigių.

„Siunčiau namo arbatpinigius. Jų turėjo užtekti šešiems žmonėms išlaikyti“, – sakė Alegria.

Bet padėtis netrukus dar pablogėjo. Arbatpinigiai iš jos buvo atimti. Moteris nusprendė vykti į Kalamarą dirbti prostitute. Pasak Alegrios, čia dirba ne viena dešimtis moterų iš Venesuelos.

Už jų paslaugas klientai sumoka maždaug 11–16 dolerių (9,6–14 eurų), bet daugiau negu pusę šios sumos pasiima viešnamio savininkai.

„Mums niekada nebūtų šovę į galvą tapti prostitutėmis, bet esame priverstos tuo verstis dėl ištikusios krizės“, – pasakojo venesuelietė, slapyvardžiu Joli. Anksčiau savo gimtinėje ji dirbo spaustuvėje, tačiau įmonė bankrutavo.

Savo tris vaikus palikusi motinai Jolie keliavo iš vieno miesto į kitą ieškodama darbo. Galiausiai ji kirto Kolumbijos sieną be paso ar kitų daiktų. Moteris neturėjo net atsarginių drabužių. Jos partneris ir vaikų tėvas mirė, nes dėl sunkmečio negalėjo gauti vaistų.

Venesueloje žmonių padėtis darosi vis prastesnė. Šalyje, Tarptautinio valiutos fondo duomenimis, infliacija šįmet siekė 1,5 mln. procentų. Skaičiuojama, kad kitąmet ji sieks net 10 mln. proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.