Paini nužudymo byla prikaustė visos Lenkijos dėmesį

Praėjus 3 metams po lenkės Ewos Tylman mirties, vis dar neaišku, kas atsitiko prie vartos upės 2015 . naktį iš lapkričio 22-osios į 23-ąją. Prokuratūra tvirtina, kad įtariamasis Adamas Z. Nustūmė merginą nuo skardžio, o po to ją, praradusią sąmonę, įstūmė į vandenį.

 Pareigūnai iki šiol negali atsakyti, kas nutiko aukai. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai iki šiol negali atsakyti, kas nutiko aukai. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 8:01 PM

Tačiau įrodymų tam trūksta, o liudininkų, galinčių bent ką nors papasakoti, liko vos aštuoni, tašo „TVN24“.

Bylos svarstymų buvo jau daugybė, apklausti beveik 70 žmonių, tačiau nenuginčijamų įrodymų, kad E.Tylman nužudė A.Z., vis dar nėra.

„Tiek žmonių apklausta, o aš iki šiol nieko nežinau. Niekas nieko nežino. Patys matote, kaip tai atrodo“, – nusivylimo neslėpė nužudytosios tėvas Andrzejus Tylmanas.

Speciali profesionalių narų grupė prisijungė prie E.Tylman paieškų praėjus dviem savaitėms po jos dingimo.

Nuo2015-ųjų gruodžio 11 d. iki 2016-ųjų liepos 25 d. jie naršė Vartos upę. Jie naudojo manekenus, norėdami ištirti, kur galėjo būti nuneštas kūnas.

Narai aptiko daugybę keistų dalykų. Ne tik skandintas mores, gyvūnų palaikus maišuose, bet net ir vyriškio kūną. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo nužudytas benamis. Tačiau merginos kūno jie taip ir nerado.

Iš upės jie buvo ištraukti 2016-ųjų liepos 25 dieną. Upėje plūduriuojančius palaikus pastebėjo vyras, vaikštinėjęs upes pakrante. Merginos kūnas aptiktas maždaug už 10 kilometrų nuo vietos, kur ji buvo pastebėta paskutinį kartą.

Prokuratūra mano, kad 2015-ųjų lapkričio 23-ąją Adamas Z., siekdamas nužudyti E.Tylman, nustūmė ją nuo skardžio, o vėliau praradusią sąmonę įmetė į upę. Už tyčinį nužudymą jam gresia įkalinimas iki 25 metų arba iki gyvos galvos. Tačiau teismas jau perspėjo, kad gali perkvalifikuoti kaltinimus iš nužudymo į pagalbos nesuteikimą. Jei taip nutiks, Adamui Z. gali grėsti ne daugiau nei 3 metai kalėjimo,

Pats įtariamasis anksčiau ne kartą savo kaltę neigė.

Teismas išklausė ir žmonių, dalyvavusių vakarėlyje kartu su Adamu Z. ir E.Tylman, parodymus. Jie tikino, kad tą vakarą buvo vartojama daug alkoholio.

Teismo metu E.Tylman tėvas tikino, kad Adamas Z. tyčiojasi iš jų šeimos, todėl gedintį vyrą teko ne kartą raminti.

Įvairūs liudininkai pateikė daug informacijos, tačiau neretai jos patikrinti buvo neįmanoma.

Įtariamasis Adamas Z. buvo areštuotas, tuo metu su juo tardymo izoliatoriuje buvęs kitas asmuo Pawelas P., kuris teigė, kad įtariamasis jam prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

Liudijo ir asmuo, teigęs, kad lemtingąją naktį matė du asmenis, besipykstančius prie upės. Tačiau duodamas parodymus jis vis keitė savo versijas ir galiausiai jie įvertinti kaip nepatikimi.

Buvo apklaustas taip pat vyras, tą naktį matęs išgėrusius E.Tylman ir Adamą Z. gatvėje ir paklausęs, ar jiems nereikia pagalbos. Liudijo dar daugybė žmonių, tačiau niekas negalėjo pasakyti nieko išties reikšmingo.

Įdomiausias buvo liudijimas vyro, kuriam netyčia lemtingąjį vakarą paskambino Adamas Z. Po to, kai E.Tylman mobilusis išsikrovė, ji esą padiktavo Adamui Z. savo partnerio numerį, tačiau suklydo vienu skaičiumi.

Atsiliepęs vyras vėliau pasakojo, kad Adamas Z. tikrai neskambėjo taip it būtų vartojęs daug alkoholio. Atvirkščiai, esą kalbėjo labai aiškiai.

Policijos pareigūnas, kuris pirmasis apklausė įtariamąjį, teisme sakė, kad šis skambėjo taip it tikrai žinotų daugiau, nei pasako.

Kas iš tiesų nutiko lemtingąją naktį, niekas iki galo nežino. Nors E.Tylman draugės tikino, kad ji niekada negrįždavo iš vakarėlių pėsčiomis ar autobusu, visad naudojosi taksi paslaugomis, tai neleidžia daryti jokių konkrečių išvadų.

Skrodimą atlikę medikai netgi negalėjo tiksliai pasakyti, ar ji mirė dar prieš patekdama į upę, ar kaip tik paskendo joje.

Poznanės mieste nutikusi nelaimė prikaustė visos šalies dėmesį, tačiau klausimų kol kas yra daugiau nei atsakymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.