Prie Okinavos sudužo JAV naikintuvas, įgula išgelbėta

Vienas JAV karinių jūrų pajėgų naikintuvas bombonešis F/A-18 pirmadienį nukrito į jūrą prie Japonijos pietinės Okinavos salos, bet abu jo įgulos nariai buvo išgelbėti, pranešė Gynybos ministerija Tokijuje ir japonų visuomeninis transliuotojas NHK.

 Šis orlaivis buvo pakilęs nuo JAV lėktuvnešio "SS Ronald Reagan" denio mokomajam skrydžiui.<br> Sipa Press/Scanpix nuotr.
 Šis orlaivis buvo pakilęs nuo JAV lėktuvnešio "SS Ronald Reagan" denio mokomajam skrydžiui.<br> Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2018, 8:52 AM

Orlaivis sudužo apie 11 val. 45 min. vietos (4 val. 45 min. Lietuvos) laiku netoli Okinavos prefektūrai priklausančios Kitadaito salos, maždaug už 250 km į pietryčius nuo prefektūros sostinės Nahos, nurodė ministerijos Okinavos gynybos biuro atstovas.

Kalbėdamasis su naujienų agentūra AFP atstovas pridūrė, kad abu įgulos nariai katapultavosi ir buvo išgelbėti JAV karinio sraigtasparnio. Pasak jo, lakūnų gyvybėms pavojus nebuvo iškilęs.

Šis orlaivis buvo pakilęs nuo JAV lėktuvnešio „SS Ronald Reagan“ denio mokomajam skrydžiui.

Lėktuvas sudužo „dėl variklio gedimo“, aiškino pareigūnas.

Japonijos pakrančių apsauga „pasiuntė lėktuvą patikrinti, ar tuose vandenyse esama kokių nors nuolaužų arba plūduriuojančių degalų“, AFP sakė šios tarnybos atstovas.

Okinavos salynas sudaro mažiau kaip procentą viso Japonijos sausumos ploto, bet jame sutelkta daugiau kaip pusė iš maždaug 47 tūkst. šioje šalyje laikomų amerikiečių karių.

Okinavos gyventojai dešimtmečius prašė dalį karinių bazių perkelti kitur. Žmonių nepasitenkinimą padidino virtinė incidentų ir nusikaltimų, susijusių su JAV kariais bei bazių darbuotojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.