Intymūs atsiskaitymai: už aukštesnius balus dėstytojas iš studenčių reikalavo sekso

Buvęs universiteto profesorius Nigerijoje teisiamas už tai, kad iš savo studenčių už aukštesnius balus reikalavo intymių santykių.

Dėstytojas kaltinamas už aukštesnius balus iš studenčių reikalavo seksualinių paslaugų.<br>Domanto Umbraso nuotr.
Dėstytojas kaltinamas už aukštesnius balus iš studenčių reikalavo seksualinių paslaugų.<br>Domanto Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2018, 2:19 PM

Inkriminuojantis apskaitą dėsčiusio Richardo Akindele pokalbis su viena studente buvo užfiksuotas ir garso įraše. Jam pateikti kaltinimai korupcija siekiant seksualinių paslaugų, spaudimu studentei užsiimti seksu, informacijos iškraipymu ir įrodymų klastojimu.

Pirmadienį prieš šalies Aukščiausiąjį federalinį teismą stojęs R.Akindele visus jam mestus kaltinimus neigia, pranešė CNN. Teismas atmetė jo prašymą paleisti už užstatą, tad kol nebaigtas tyrimas profesorius liks už grotų. Kitas teismo posėdis numatytas lapkričio 27d.

Dėstytojas buvo suimtas po to, kai magistro studentė Monica Osagie savo istoriją papasakojo žiniasklaidai. Mergina teigė slapta įrašiusi pokalbį su R.Akindele, kad turėtų jo elgesio įrodymų.

Kilus skandalui, Nigerijos Senatas paragino atlikti „visapusišką tyrimą“ dėl studentės mestų kaltinimų bei išleido įsaką, kuriuo raginama atsakingai išnagrinėti visus seksualinio priekabiavimo atvejus šalies universitetuose, kurių pastaruoju metu vis daugėja.

M.Osagie advokatė Biola-Akiode pasveikino sprendimą R.Akindele patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Anot jos, tai ženklas, kad „seksualinio priekabiavimo atvejai šalyje nebebus toleruojami.“

„Dėkojame Federalinei vyriausybei, kad neužtildė šimtų moterų, kenčiančių seksualinį priekabiavimą. Tikimės, kad byla bus nuodugniai išnagrinėta ir teisingumas bus įvykdytas“,– sakė advokatė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.