Paviešinti ukrainiečių ir rusų jūreivių pokalbiai incidento Kerčės sąsiauryje metu

Aiškėja daugiau detalių apie incidentą Kerčės sąsiauryje. Ukrainos naujienų portalas liga.net paviešino pokalbius, įvykusius tarp incidente dalyvavusių ukrainiečių ir rusų kariškių. 

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 9:56 AM, atnaujinta Nov 26, 2018, 12:42 PM

Paviešintame garso įraše užfiksuoti pirmiausia Ukrainos jūrėivio žodžiai. Jis savo vadovybei praneša išplaukęs iš zonos, priklausančios Krymo teritoriniams vandenims ir judantis Juodosios jūros link. Jūreivis patikina nenaudojantis ginklo. 

Kitoje garso įrašo ištraukoje jau girdimas rusų jūreivio nurodymas Ukrainos laivui sustoti. Galiausiai panaudojamas ginklas. Netrukus po to ir vėl pasigirsta ukrainiečio balsas, pranešantis apie sužeistuosius. Vyras šaukė, kad jam yra reikalinga pagalba ir pranešė savo koordinates. 

Garso įrašus galite paklausyti čia. 

Pirmadienio rytą duomenų apie tris Kerčės sąsiauryje buvusius laivus ir jų įgulas nepateikiama. Rusija pateikė, kad incidento metu nukentėjo trys ukrainiečių laivuose buvo jūreiviai. Tiesa, Ukraina sako, kad sužeistųjų yra 6, du iš jų - sunkiai. 

Dėl sekmadienį Kerčės sąsiauryje įvykusio incidento, padėtis Ukrainoje tapo įtempta. Šalies prezidentas Petro Porošenka ragino įvesti karinę padėtį. Dėl jos įvedimo pirmadienį 16 val. spręs Aukščiausioji Rada. 

Ukraina Rusijos veiksmus ir laivų apšaudymą pavadino agresija. Tuo metu Maskva aiškino, kad elgėsi pagal taisykles. Rusijos Federalinės Saugumo Tarnybos (FSB) pranešime teigiama, kad trys Ukrainos karo laivai sekmadienį vakare bandė nelegaliai manevruoti Rusijos teritoriniuose vandenyse, todėl Rusijos laivams teko panaudoti ginkluotę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.