JAV prokurorai kaltina buvusį Trumpo padėjėją P. Manafortą melu pažeidus susitarimą

Buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas pažeidė savo susitarimą dėl atsakovo pareiškimo, kai melavo tyrėjams, pirmadienį teismui pateiktame dokumente tvirtina prokurorai.

Buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas pažeidė savo susitarimą dėl atsakovo pareiškimo, kai melavo tyrėjams, pirmadienį teismui pateiktame dokumente tvirtina prokurorai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas pažeidė savo susitarimą dėl atsakovo pareiškimo, kai melavo tyrėjams, pirmadienį teismui pateiktame dokumente tvirtina prokurorai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-27 12:13, atnaujinta 2018-11-27 12:16

P. Manafortas pagal rugsėjį sudarytą susitarimą dėl atsakovo pareiškimo sutiko bendradarbiauti su specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimu dėl galimo D. Trumpo kampanijos slapto susimokymo su Rusija.

„Pasirašęs susitarimą dėl atsakovo pareiškimo P. Manafortas įvykdė federalinių nusikaltimų, kai melavo Federaliniam tyrimų biurui (FTB) ir Specialiojo prokuroro biurui įvairiais klausimais, ir tai prilygsta susitarimo pažeidimams“, – dokumente teismui sako prokurorai.

Kaltinamojo teisininkų komanda atmeta šiuos prokurorų pareiškimus.

„Buvęs rinkimų kampanijos vadovas P. Manafortas teikė informaciją vyriausybei bandydamas vykdyti savo įsipareigojimus bendradarbiauti, – nurodo advokatai. – Jis mano, jog pateikė teisingą informaciją ir nesutinka su tuo, kad pažeidė susitarimą.“

P. Manafortas pagal susitarimą sutiko padaryti kaltės pripažinimo pareiškimą dėl vieno kaltinimo sąmokslu prieš Jungtines Valstijas ir kito kaltinimo trukdžius teisingumui, kad išvengtų antro teismo dėl pinigų plovimo ir nelegalios lobistinės veiklos.

P. Manafortas, kuris D. Trumpo kampanijai dirbo šešis mėnesius 2016 metų viduryje, rugpjūčio mėnesį per atskirą teismą buvo nuteistas dėl aštuonių kaltinimų, susijusių su finansiniu sukčiavimu.

Tačiau tie kaltinimai, kaip ir susitarime dėl atsakovo pareiškimo minimi kaltinimai, yra susiję ne su rinkimų kampanija, o su jo darbu buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui ir jo prorusiškai politinei partijai maždaug 2005–2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.