Šiaurės Irake nušautas sunitų imamas

Irako šiaurinėje Golestano provincijoje esančioje gyvenvietėje vienas sunitų imamas, vadovaudavęs penktadieninėms pamaldoms, antradienį buvo nušautas nežinomų užpuolikų, pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

JT tyrėjai rugpjūčio mėnesį pradėjo rinkti karo nusikaltimų, nusikaltimų žmoni<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JT tyrėjai rugpjūčio mėnesį pradėjo rinkti karo nusikaltimų, nusikaltimų žmoni<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 8:00 PM

Imamas maulavis Abdolghafuras Jamalzahi vadovavo sunitų mečetei už 120 kilometrų į šiaurės rytus nuo Teherano esančiame Reza Abado miesteyje netoli Ramijano miesto.

Į musulmonų dvasininką buvo šauta keturis kartus, jam grįžtant iš mečetės namo, nurodė IRNA.

Reza Abado gyvenvietė turi maždaug 4 tūkst. gyventojų, tarp kurių esama „daug užsieniečių bei pabėgėlių“, sakoma naujienų agentūros pranešime.

Kol kas pareigūnams nepavyko išsiaiškinti A. Jamalzahi nužudymo motyvo. Tačiau vienas anoniminis šaltinis pranešė, kad išpuolis gali būti susijęs su „asmeninėmis kovomis ir nesantaika tarp genčių“.

M. A. Jamalzahi buvo etninis beludžis. Šios pietryčių Irane ir vakarų Pakistane gyvenančios etninės mažumos dauguma narių yra sunitai.

Dauguma Irano gyventojų yra šiitai, tačiau šalies konstitucijoje numatyta, kad 10 proc. šalies gyventojų sudarantys sunitai gali „laisvai atlikti savo religines apeigas“.

Penktadienio pamaldoms vadovaujančius sunitų ir šiitų imamus skiria Irano aukščiausiasis religinis ir politinis lyderis ajatola Ali Khamenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?