JAV saugumo departamentas prašo Pentagono pratęsti misiją pasienyje su Meksika

JAV krašto saugumo departamentas (DHS) penktadienį paprašė Pentagono pratęsti iki kitų metų JAV ir Meksikos pasienyje karių dislokavimą.

Reuters/Scanpix nuotr
Reuters/Scanpix nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2018, 9:54 PM

Apie 5 600 reguliariųjų pajėgų kariškių padeda pasieniečiams saugoti sieną. Šią kontroversišką misiją prieš lapkritį vykusius kadencijos vidurio rinkimus sankcionavo prezidentas Donaldas Trumpas.

Buvo numatyta, kad kariai saugos pasienį iki gruodžio 15-osios dėl „tebekylančios grėsmės“, bet dabar dislokavimo terminas gali būti pratęstas iki sausio 31-osios, pareiškime nurodė DHS atstovė Katie Waldman.

„Šis prašymas pagerintų paramą (pasieniečiams), siekiant užsitikrinti, kad ji atitiktų dabartinę padėtį, misijos pobūdį ir CPB (Muitinės ir sienos apsaugos agentūros) veiklos reikalavimus“, – pabrėžė ji.

Pentagono atstovas pulkininkas leitenantas Jamie Davisassavo ruožtu informavo, kad Gynybos departamentas vis dar nagrinėja prašymą, todėl negalėjo iš karto duoti atsakymą DHS.

Prie pasienyje dislokuotų 5 600 reguliariųjų pajėgų kariškių prisijungė dar apie 2 100 Nacionalinės gvardijos karių.

Jiems pavesta padėti sunkumų patiriantiems pasieniečiams neįsileisti dideles migrantų grupes – vadinamuosius „karavanus“.

Prezidento kritikai vadina sprendimą nusiųsti kareivius politiniu triuku, kurio buvo imtasi prieš pačius lapkričio 6-ąją įvykusius rinkimus.

Daugiau nei mėnesį iš Hondūro iki Amerikos sienos keliavę daugiau kaip 6 tūkst. migrantų, įskaitant moteris ir vaikus, šiuo metu gyvena Tichuanoje įrengtoje stovykloje, tikėdamiesi gauti prieglobstį Jungtinėse Valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.