Olandijos premjeras: Th. May pralaimėjus balsavimą parlamente „Brexit“ nebūtų peržiūrėtas

Nyderlandų premjeras Markas Rutte pirmadienį paneigė, kad Europos Sąjunga gali iš naujo svarstyti pasiektą susitarimą dėl būsimų santykių su bloką paliekančia Jungtine Karalyste.

Nyderlandų premjeras Markas Rutte pirmadienį paneigė, kad Europos Sąjunga gali iš naujo svarstyti pasiektą susitarimą dėl būsimų santykių su bloką paliekančia Jungtine Karalyste.<br>AP
Nyderlandų premjeras Markas Rutte pirmadienį paneigė, kad Europos Sąjunga gali iš naujo svarstyti pasiektą susitarimą dėl būsimų santykių su bloką paliekančia Jungtine Karalyste.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-03 16:16

Pasak jo, likusios 27 ES valstybės nekoreguos sutarties, jei britų premjerė Theresa May patirs pralaimėjimą per gruodžio 11-ąją numatytą balsavimą parlamente.

M. Rutte atkreipė dėmesį į „raudonąsias linijas“, dėl kurių per derybas susitarė Londonas ir Briuselis. Tarp jų yra britų vyriausybės sprendimas atsisakyti laisvo Britanijos ir ES šalių gyventojų judėjimo, taip pat Airijos sienos klausimo detalės.

Kalbėdamas Lenkijos Katovicų mieste vykstančios pasaulinės klimato konferencijos kuluaruose Nyderlandų lyderis taip pat pareiškė naujienų agentūrai AP , kad „atsižvelgiant į visas šias raudonąsias linijas, tiesiog neįmanoma sugalvoti kažką kita nei turime dabar“.

„Jokio atsarginio plano nėra: yra tik (dabartinis susitarimas), „kietas“ „Brexit“ ar jokio „Brexit“, – patikino M. Rutte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.