Jemeno kariaujančios šalys sutiko apsikeisti šimtais belaisvių

Rijado remiama Jemeno vyriausybė ir sukilėliai husiai sutiko prieš numatomas taikos derybos Švedijoje apsikeisti šimtais belaisvių, antradienį informavo naujienų agentūros AFP šaltiniai.

 Rijado remiama Jemeno vyriausybė ir sukilėliai husiai sutiko prieš numatomas taikos derybos Švedijoje apsikeisti šimtais belaisvių, antradienį informavo naujienų agentūros AFP šaltiniai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rijado remiama Jemeno vyriausybė ir sukilėliai husiai sutiko prieš numatomas taikos derybos Švedijoje apsikeisti šimtais belaisvių, antradienį informavo naujienų agentūros AFP šaltiniai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 2:48 PM, atnaujinta Dec 4, 2018, 2:49 PM

Šis susitarimas, pasiektas per JT pasiuntinio Martino Griffithso vizitą Sanoje, yra susijęs su 1 500–2 000 provyriausybinių pajėgų karių ir 1 000–1 500 sukilėlių, AFP sakė vyriausybės pareigūnas Hadi Haigas.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) savo ruožtu paskelbė „sveikinantis Jemeno (kariaujančių) šalių susitarimą dėl siejamų su konfliktu suimtųjų paleidimo, perkėlimo ir grąžinimo į tėvynę“.

„Tai yra žingsnis tinkama kryptimi, siekiant didinti Jemeno bendruomenių tarpusavio pasitikėjimą“, – AFP teigė šios labdaros organizacijos atstovė Mirella Hodeib.

Ji taip pat patikino, kad TRKK prižiūrės ir lengvins apsikeitimą belaisviais.

Rijado vadovaujama koalicija kariauja Jemene nuo 2015-ųjų kovo, mėgindama įveikti Irano palaikomus husius ir grąžinti valdžią prezidentui Abedrabbo Mansourui Hadi, gyvenančiam tremtyje Saudo Arabijoje.

Jungtinės Tautos stengiasi įkalbėti konflikto šalis šį mėnesį susėsti prie derybų stalo.

Pasak H. Haigo, karo belaisviais bus apsikeista po derybų Švedijoje pradinio rato.

Pirmadienį 50 sužeistų husių kovotojų buvo išskraidinti gydyti į Omaną JT užsakytu lėktuvu – tai buvo viena pagrindinių sukilėlių keliamų sąlygų derybų pradžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.