Prie Libijos krantų žuvo mažiausiai 14 migrantų

Mažiausiai 14 migrantų žuvo netoli Libijos krantų, mėgindami perplaukti Viduržemio jūrą ir pasiekti Europą, antradienį pranešė kariškiai.

 Mažiausiai 14 migrantų žuvo netoli Libijos krantų, mėgindami perplaukti Viduržemio jūrą ir pasiekti Europą, antradienį pranešė kariškiai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mažiausiai 14 migrantų žuvo netoli Libijos krantų, mėgindami perplaukti Viduržemio jūrą ir pasiekti Europą, antradienį pranešė kariškiai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 4:14 PM

Misratos saugumo pajėgų pulkininkas Hishamas Aldwaini sakė, kad netoli šio uostamiesčio buvo aptiktas medinis laivas, kuriame buvo du lavonai. Pasak kariškio, dar 12 kūnų anksčiau buvo išmesti į jūrą.

H. Aldwaini nurodė, kad iš laivo buvo paimta 10 migrantų, likusių gyvų per daug dienų trukusį klaidžiojimą jūra be maisto ar vandens.

Libija nuo 2011 metais prasidėjusio sukilimo, peraugusio į pilietinį karą, tebėra krečiama chaoso. Per šią šalį eina svarbus maršrutas, kuriuo migrantai iš Artimųjų Rytų ir Afrikos mėgina pasiekti Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje