Belgijos vyriausybė atsidūrė ant žlugimo ribos dėl JT migracijos pakto

Belgijoje trečiadienį atslūgo politinė krizė, didžiausiai koalicijos partnerei nusprendus likti vyriausybėje, nepaisant savo nepritarimo kitų remiamam Jungtinių Tautų migracijos paktui.

Migrantų politika skaldo Belgijos vyriausybę.<br>AP nuotr.
Migrantų politika skaldo Belgijos vyriausybę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-05 17:56

Nepaisydamas flamandų nacionalistų partijos N-VA nepritarimo ministras pirmininkas Charle'is Michelis pateikė šią sutartį tvirtinti parlamente.

Iš pradžių buvo baimintasi, kad po balsavimo partija pasitrauks iš valdančiosios koalicijos. Tačiau ji pareiškė, kad lieka per daug neišspręstų ekonominių ir socialinių klausimų, kad ji trauktųsi iš koalicijos likus penkiems mėnesiams iki rinkimų.

Belgijos parlamentas vėliau šią savaitę turėtų patvirtinti JT migracijos paktą. Demonstruodamas savo paramą šiam susitarimui Ch. Michelis ruošiasi vykti į Marakešą Maroke. Iš tiesų šios sutarties pasirašymas, numatytas dar po savaitės Niujorke, gali būti sudėtingas, nes premjeras neturi pakankamo vyriausybės palaikymo.

Tačiau N-VA leido suprasti, kad nenori griauti vyriausybės.

„Aš nekalbu apie vyriausybės pabaigą. Aš noriu tęsti. Dar liko pakankamai darbo“, – sakė vienas partijos lyderis parlamente Peteris De Rooveris televizijai VRT.

Tuo metu Ch. Michelis ankstų trečiadienį tinklui RTL sakė, kad „tam, kas privers vyriausybę žlugti, trūksta atsakomybės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.