Vokietijos krikščionys demokratai renka ilgametės lyderės įpėdinį

Vokietijos šiauriniame Hamburgo uostamiestyje penktadienį vyksta centro dešiniosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) suvažiavimas, kuriame paaiškės, kas pakeis Angelą Merkel prie šios politinės jėgos vairo, ilgametei kanclerei nusprendus po 18 metų vadovavimo užleisti vietą įpėdiniui.

Šiandien į A.Merkel vietą pretenduojantys F.Merzas (nuotr. kairėje) ir J.Spahnas kanclerę kritikuoja. O A.Kramp-Karrenbauer greičiausiai pratęstų jos politiką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Šiandien į A.Merkel vietą pretenduojantys F.Merzas (nuotr. kairėje) ir J.Spahnas kanclerę kritikuoja. O A.Kramp-Karrenbauer greičiausiai pratęstų jos politiką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 11:36 AM, atnaujinta Dec 7, 2018, 11:38 AM

Favoritais pakeisti A. Merkel partijos pirmininko poste laikomi artima jos sąjungininkė Annegret Kramp-Karrenbauer ir buvęs politinis varžovas Friedrichas Merzas.

Spalį 64 metų A. Merkel paskelbė, kad palieka CDU pirmininkės postą. Tačiau ji ketina dirbti kanclerės poste iki savo kadencijos pabaigos, o tada planuoja pasitraukti iš politikos.

Penktadienį pagrindinė kova dėl partijos vairo vyks tarp 56 metų A. Kramp-Karrenbauer, nuo vasario užimančios CDU generalinės sekretorės postą, ir 63 metų F. Merzo, buvusio CDU frakcijos parlamente vadovo, nusprendusio po ilgiau nei dešimtmetį trukusios pertraukos sugrįžti į didžiąją politiką.

Į CDU pirmininko postą taip pat pretenduoja kovą sveikatos apsaugos ministru paskirtas Jensas Spahnas. Visgi manoma, kad šis 38 metų politikas, dar vienas A. Merkel kritikas, beveik neturi šansų laimėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.