Šimtai žmonių dalyvavo „geltonųjų liemenių“ protestuose Belgijoje ir Nyderlanduose

Šimtai žmonių šeštadienį Briuselyje dalyvavo „geltonųjų liemenių“ protestuose ir reikalavo Belgijos ministro pirmininko Charleso Michelio atsistatydinimo, Prancūzijoje prasidėjusiems protestams persimetus į Belgiją ir Nyderlandus.

Praėjusį savaitgalį didžiausias smurtas sostinėje prasiveržė prie Triumfo arkos, kur žmonės keikė Prancūzijos prezidentą, vadino jį aroganti<br>AP nuotr.
Praėjusį savaitgalį didžiausias smurtas sostinėje prasiveržė prie Triumfo arkos, kur žmonės keikė Prancūzijos prezidentą, vadino jį aroganti<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2018, 4:08 PM, atnaujinta Dec 8, 2018, 4:09 PM

Policija panaudojo ašarines dujas ir susirėmė su nedidele grupe protestuotojų, kurie mėgino prasiveržti pro barikadas, blokuojančias priėjimą prie Europos Parlamento ir kitų Europos Sąjungos institucijų.

Skirtingose Briuselio dalyse prasidėję mitingai susijungė Europos rajone ir sutrikdė kelių bei geležinkelių eismą. Nešdami didžiulį transparantą „socialinė žiema artėja“, protestuotojai skandavo „Macronai, Micheli, atsistatydinkite“.

Dešimtys žmonių buvo apieškoti stotyse, o policija perspėjo žmones nesiartinti prie protestų rajono. Briuselyje mobilizuota šimtai policijos pareigūnų. Praėjusią savaitę „geltonųjų liemenių“ protestuotojai susirėmė su policija ir padegė dvi policijos mašinas. Tuomet buvo sulaikyta daugiau nei 70 žmonių.

Tuo metu Olandijos Roterdamo mieste keli šimtai ryškias šviesą atspindinčias liemenes vilkinčių protestuotojų taikiai žingsniavo per Erazmo tiltą ir dainavo dainą apie Olandiją bei dalijo praeiviams gėlių.

Eitynėse dalyvavo ir 76 bei 67 metų seserys Beb ir Ieneke Lambermont. „Mūsų vaikai yra sunkiai dirbantys žmonės, tačiau jie visur turi mokėti mokesčius. Nebegali gauti būsto. Olandų visuomenėje ne viskas yra gerai. Socialinės apsaugos tinklo, su kuriuo mes užaugome, nebėra, – sakė Ieneke. – Valdžia nebesirūpina žmonėmis. Jie rūpinasi savo pačių interesais.“

Nei Belgijoje, nei Nyderlanduose neplanuojama didinti degalų akcizo, kas tapo masinių ir destruktyvių demonstracijų Prancūzijoje katalizatoriumi. Bent jau dalis šeštadieninių protestuotojų atstovavo vienam populistiniam judėjimui, kuris yra nepatenkintas valdžios politika apskritai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.