Lenkijos pareigūnai sulaikė arba deportavo 14 klimato kaitos aktyvistų

Nuo Lenkijos Katovicų mieste vykstančios Jungtinių Tautų klimato konferencijos pradžios Lenkijos pasienio apsaugos pareigūnai sulaikė arba deportavo mažiausiai 14 užsieniečių, pirmadienį pranešė viena aplinkos apsaugos grupė.

Katovicuose vyksta klimato kaitos konferencija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Katovicuose vyksta klimato kaitos konferencija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2018, 4:51 PM

Grupės 350.org narė Svitlana Romanko informavo, kad deportuoti iš Rusijos, Ukrainos, Gruzijos, Kirgizijos ir Vokietijos atvykę asmenys.

Anksčiau Pasienio apsaugos tarnybos atstovė Agnieszka Golias nurodė, kad šeštadienį, kai maždaug 3 tūkst. protestuotojų dalyvavo Katovicuose vykusioje aplinkosaugininkų organizuotoje demonstracijoje, į Lenkiją buvo neįleistas 161 žmogus.

S. Romanko apkaltino Lenkijos pareigūnus „panaudojus represines jėgas“ ir pareiškė, kad Jungtinės Tautos turėtų daryti spaudimą Varšuvai, kad ši užtikrintų galimybę pilietinės visuomenės aktyvistams dalyvauti konferencijoje dėl klimato kaitos.

Pasienio apsauga pranešė, kad dėl JT klimato kaitos konferencijos Katovicuose taikomos laikinos priemonės ir į šalį neįleidžiami asmenys, galintys sukelti saugumo problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.