Pareigūnai: mirtinas eismo įvykis Belgijoje susijęs su „geltonųjų liemenių“ protestais

Belgijos netoli sienos su Prancūzija vairuotojas žuvo, kai penktadienį vakare vairuojama transporto priemonė atsitrenkė į priešais važiavusį vilkiką, šiam staigiai stabdant dėl „geltonųjų liemenių“ judėjimo protestuotojų įrengtos kelio blokados, pranešė vietos valdžios pareigūnas.

Viena iš „Geltonųjų liemenių“ protestų formų – kelių blokavimas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Viena iš „Geltonųjų liemenių“ protestų formų – kelių blokavimas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 4:51 PM

Tai jau septintas žmogus, žuvęs dėl incidentų, susijusių su antivyriausybiniais protestais Prancūzijoje, kurie prasidėjo šių metų lapkričio 17 dieną, vyriausybei paskelbus apie ketinimus pabranginti benziną ir dyzeliną.

Didžioji dalis šių mirtinų incidentų įvyko dėl blokadų ar kliūčių, kurias protestuotojai įrengė žiedinėse sankryžose ar greitkeliuose.

Gruodžio 1-ąją viena 80-metė moteris buvo mirtinai sužalota ašarinių dujų kanistro skeveldros, policijai vaikant protestuotojus pietiniame Marselio mieste.

Minėtas eismo įvykis, kurio metu žuvo vairuotojas, įvyko Belgijos Erkelino srityje, kelių N40 ir N54 sankryžoje, „dėl eismo sulėtėjimo Prancūzijos pusėje, kurį nulėmė „geltonosios liemenės“, – sakė šiaurės Prancūzijos regiono vietos valdžios pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.