Turkija grasina toliau atakuoti kurdų taikinius Irake

Ankara šeštadienį pareiškė ketinanti toliau gintis nuo teroristų, reaguodama į Bagdado kritiką dėl Turkijos pajėgų smūgių kurdų kovotojams Šiaurės Irake.

Turkija grasina toliau atakuoti kurdų separatistų bazes Irake.
Turkija grasina toliau atakuoti kurdų separatistų bazes Irake.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 3:03 PM, atnaujinta Dec 15, 2018, 4:46 PM

Turkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Hami Aksoy pareiškė, kad Turkija tikisi, jog kaimyninis Irakas vykdys įsipareigojimus kovoti su Kurdistano darbininkų partija (PKK). Jis nurodė, kad Turkija ketina pasinaudoti savo „teisėta teise į gynybą“, jei Irakas „nedarys, kas reikalinga“.

Penktadienį Irakas išsikvietė Turkijos ambasadorių ir įteikė jam protesto notą dėl Turkijos aviacijos antskrydžių Irako Sindžaro ir Machmuro kalnuose, kuriuose veikia PKK kovotojai. Ši sukilėlių grupė, taip pat kovojusi prieš džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) Irake, Turkijoje veikia jau ilgiau nei tris dešimtmečius.

Turkijos gynybos ministerija pareiškė, kad ketvirtadienio antpuoliai buvo nukreipti prieš PKK bazes, remiančias kurdų pozicijas šiaurės Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.