Lenkiją drebina bažnyčioje kilęs meilės trikampis: dvasininkas persekiojo moterį

Dvasininkų gyvenimas Lenkiją visada domina. O šiomis dienomis ypač aptarinėjamas vienos Valbžycho bažnyčios vargonininko žmonos skundas prokuratūrai. Šiame mieste panaši istorija kartojasi antrąkart.

Lenkijoje Katalikų bažnyčios kleboną teisė už vargonininko žmonos gundymą.
Lenkijoje Katalikų bažnyčios kleboną teisė už vargonininko žmonos gundymą.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Dec 16, 2018, 5:14 PM

Pranešimai, kad koks nors kunigas buvo sulaikytas vairuojantis girtas ar suimtas dėl įtarimų pedofilija katalikiškoje Lenkijoje pastaruoju metu mažai ką stebina. Bet meilės trikampis Valbžyche sulaukė šalies spaudos dėmesio.

Bažnyčios vargonininko sutuoktinės tvirtinimu, klebonas jai nuolatos skambinėja ir siunčia žeminančias ir grasinančias žinutes, sekioja paskui automobiliu, akylai stebi.

Nuošaliose vietose pripuolęs jis ragina moterį palikti vyrą, priešingu atveju grasina niekada neduoti jos šeimai ramybės.

Kadangi už tokį įkyrų persekiojimą ir šantažą pagal vietos įstatymus gresia net trejų metų kalėjimo bausmė, prokuratūra buvo priversta iškelti bylą 45 metų kunigui Piotrui M.

Tikino jautęs vienatvę

Per teismą kunigas iš dalies pripažino kaltę, tačiau neigė siekęs moterį įkalbinti tapti jo seksualine partnere. Piotras M. tvirtino, kad po staigios motinos mirties sirgo depresija, norėjo nuoširdžių pokalbių, paguodos ir nesuprato, kad dėmesio reikalavimas tapo įkyrus.

Žiniasklaida atskleidė, jog iš tiesų kunigas prieš kelerius metus jau buvo suvedžiojęs vargonininko žmoną ir ji ne tiktai apsigyveno klebonijoje, bet ir padavė prašymą skirtis.

Vėliau moters aistra dvasininkui vis dėlto išblėso ir ji nusprendė sugrįžti pas vyrą, o jis atleido žmonai neištikimybę.

Vargonininko žmonai trauka nuslopo, bet kunigo aistra šiai moteriai nedingo ir dvasininkas ėmė buvusią meilužę persekioti.

Valbžycho rajoninės prokuratūros prokuroras Marcinas Witkowskis patvirtino, kad moters telefono žinučių išklotinės paliudijo, jog kunigas Piotras M. šantažavo vargonininko žmoną reikalaudamas palikti vyrą ir sugrįžti pas jį.

Antras tame mieste

Nepaisydamas tokių akivaizdžių nusikalstamo poelgio įrodymų, teismas kunigo į kalėjimą nepasiuntė ir skyrė jam dvejų metų pasitaisymo laikotarpį. Tokiam pat laikui atidėtas ir bylos svarstymas.

Kunigui papildomai liepta sumokėti nukentėjusiajai tūkstančio zlotų kompensaciją.

Per teismą ir kunigas, ir vargonininko žmona neigė kada nors turėję lytinių santykių. Jie tvirtino, kad jų bendravimas buvo platoniškas.

Paskelbus nuosprendį moteris jį pavadino neteisingu ir apskundė aukštesniam teismui. Dar prieš teismo procesą vyskupas perkėlė Piotrą M. dirbti į kitą parapiją.

Ši byla greičiausiai nebūtų sukėlusi tokio atgarsio Valbržyche, o vėliau – ir visoje šalyje, jeigu ne tai, kad prieš vienuolika metų kitas minėto miesto kunigas buvo sukėlęs dar didesnę meilės tragediją.

Išsiaiškinęs, kad praėjus vos porai metų po vestuvių žmona tapo juos sutuokusio kunigo Dariuszo N. meiluže, Robertas Wyrostekas nusižudė.

Sukrėtė žmonos neištikimybė

Jaunas vyras negalėjo patikėti, kad, jam išėjus į darbą, žmona pirmagimį skubiai nunešdavo pagloboti draugei, o po to santuokinėje lovoje smagindavosi su kunigu.

Žmonos neištikimybę vyras atskleidė išgirdęs tokias draugų kalbas ir nutaręs patikrinti sutuoktinės mobilųjį telefoną.

R.Wyrostekas telefone rado ne tik aistringus meilužių susirašinėjimus, bet ir jųdviejų meilės aktus sutuoktinių lovoje, namo rūsyje, laiptinėje ir net bažnyčioje įamžinusias nuotraukas ir įrašus.

Vyro tardoma žmona prisipažino, kad su kunigu susipažino prieš dešimtmetį, kai, būdama 16 metų, dalyvavo vienoje maldininkų stovykloje, kuriai vadovavo būtent Dariuszas N.

Per vestuves abiem atsitiktinai susitikus esą grįžo prisiminimai ir įsiliepsnojo nevaldoma aistra.

R.Wyrostekas, išklausęs tokio pasakojimo, sukrovė žmonos daiktus ir nuvežė ją kartu su dukrele pas uošvius.

Po to nuvyko pasikalbėti su kunigu Dariuszu N., klebonijoje jį garsiai išvadino nevertu dvasininko vardo niekšu, o grįžęs namo nusižudė.

Dienraščiui „Fakt“ kunigas Dariuszas N. sakė, jog nesijaučia kaltas dėl R.Wyrosteko mirties ir miega ramia sąžine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.