Ispanijoje jauna mokytoja tapo žiauraus nusikaltimo auka

Laura Luelmo jau krovėsi daiktus kelionei į kitą Ispanijos pusę, kur turėjo pradėti dirbti mokykloje. Tačiau 26 metų mokytoja buvo nužudyta. Išrengtas ir sudarkytas jos kūnas surastas pakelėje po penkių dienų paieškų.

 Pareigūnai dar nenustatė įtariamojo. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai dar nenustatė įtariamojo. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
L.Luelmo norėjo mokyti vaikus.
L.Luelmo norėjo mokyti vaikus.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-12-19 22:52, atnaujinta 2018-12-19 22:59

L.Luelmo iš šiaurės vakaruose esančio Samoros miesto gruodžio pradžioje išvyko gyventi už 500 kilometrų – kitoje šalies dalyje buvo priimta į darbą mokykloje El Kampiljo miestelyje ir dėl to nepaprastai džiaugėsi, rašo BBC.

Praėjus kiek daugiau nei savaitei nuo darbo pradžios L.Luemo pamokose nebepasirodė, o šeima su ja nebegalėjo susisiekti.

Į jos paiešką suskubo policijos pareigūnai ir 200 savanorių, tačiau jie moters nerado net penkias paras.

Po ilgų paieškų jaunos mokytojos kūnas buvo surastas netoli įvažiavimo į kaimelį, kažkur krūmuose. Kūnas tįsojo pusiau išrengtas, o ant galvos buvo matyti smurto žymės. Atrodo, kad moteris gynėsi, bet buvo uždusinta.

Pareigūnai teigia, kad ji taip pat buvo išprievartauta.

Pareigūnai įtaria, kad moteris vakare išėjo pasivaikščioti ar pabėgioti, nes namuose nerado jos sportinės aprangos, telefono ir krepšio. Tuomet ir buvo užpulta.

Kol kas nesuimtas joks įtariamasis, bus tiriami ant jos kūno rasti DNR pėdsakai.

Šis atvejis sukėlė ispanus ant kojų – šalyje ir taip verda aršios diskusijos dėl smurto prieš moteris. Aktyvistai teigia, kad nederamas lytinis elgesys tiesiog neišraunamas iš senosios ispanų kultūros.

Problemą imta aptarinėti itin aktyviai po to, kai šiais metais grupinio 18-metės išprievartavimo byloje penki vyrai gavo lengvą bausmę.

Toks sprendimas sukėlė dideles demonstracijas visoje Ispanijoje, imta svarstyti, ar šalies įstatymai apskritai pakankamai apsaugo žmones nuo lytinio smurto.

Po L.Luemo mirties socialinių tinklų vartotojai ėmė naudoti grotažymę „visi esame Laura“.

Kiti dalijosi jos nuotrauka su šūkiu: „Bėk be baimės, o ne spruk iš baimės.“

Pati L.Luemo taip pat kovojo prieš lytinį smurtą. Viename įraše 2015 metais ji rašė: „Jie moko, kad neitų viena į tamsias vietas, užuot aiškinę monstrams, kad jie negali tokie būti. Štai kur didžiausia problema.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.