Žiaurus nusikaltimas Rusijoje: paaugliai nužudė savo bendraamžę

Irkutsko srityje teisėsauga tiria žiaurų nusikaltimą. Įtariama, kad du paaugliai nužudė 17-metę merginą. Jos kūnas buvo rastas krūmuose netoli upės Nižneudinsko mieste.

 Teisėsauga tęsia tyrimą. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Teisėsauga tęsia tyrimą. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 1:48 PM

Tyrėjai kartu su vietos gyventojais daugiau nei savaitę ieškojo dingusios be žinios merginos, rašo Rusijos žiniasklaida. Teigiama, kad vienas 17-metis moksleivis nužudė merginą dėl to, kad nenorėjo jai grąžinti 70 tūkst. rublių (918 eurų), kuriuos anksčiau pasiskolino.

Irkutsko srities tyrėjai savo Tyrimų komiteto internetiniame puslapyje skelbė, kad tyrimas dar vyksta.

Šių metų gruodžio 6-ąją mergina išėjo iš namų ir dingo be žinios. Teisėsauga netrukus pradėjo baudžiamąjį tyrimą ir ėmė jos ieškoti. Daugiau nei savaitę vyko paieškos. Tačiau aptikti merginos kūną pavyko tik prieš kelias dienas. Ant jo aptiktos smurto žymės.

Tiesa, merginos paskyra socialiniame tinkle „Vkontakte“ buvo aktyvi ir šį antradienį. Greičiausiai šeima arba teisėsauga ieškojo joje informacijos, galinčios atsakyti į klausimą, kas nutiko.

Nižneudinsko žiniasklaida skelbia, kad 17-metis įtariamasis buvo merginos bendraklasis. Teigiama, kad kiek anksčiau jis iš merginos pasiskolino pinigų, o kai ji paprašė grąžinti, paauglys tokios sumos neturėjo. Todėl jis nusprendė ją nužudyti.

Šių metų gruodžio 6 d. kartu su 15 metų draugu 17-metis pakvietė merginą į savo namus. Vaikinas tikino norįs atiduoti skolą. Tačiau merginai atėjus, paauglys stvėrė peilį ir sudavė jai kelis kartus į kaklą.

Mergina mirė vietoje. Vietos žiniasklaida taip pat skelbė, kad atsikratyti kūno paaugliams neva padėjo 17-mečio motina. Kartu jie esą kūną paslėpė plastikiniuose maišuose ir vėliau išmetė krūmuose prie upės.

Irkutsko vaikų teisių tarnyba teigė, kad nusikaltimą įvykdę paaugliai anksčiau neturėjo jokių bėdų su teisėsauga, mokykloje jie mokėsi gerai.

Teisėsauga dar tęsia tyrimą, bus atliekami DNR pavyzdžių tyrimai, teismo medicinos ekspertizė. Kreiptasi dėl įtariamųjų suėmimo kol įvyks teismas. Tuo metu advokatai tikino, kad už šį nusikaltimą, atsižvelgiant į tai, kad įtariamieji yra nepilnamečiai, jiems gali daugiausia grėsti iki 10 metų pataisos namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.