Izraelis pradės griauti „Hizbollah“ tunelius

Izraelio kariuomenė ketvirtadienio vakarą pasienyje su Libanu pradės griauti islamistų judėjimo „Hizbollah“ tunelius, apie kurių suradimą buvo paskelbta kiek daugiau nei prieš dvi savaites, informavo kariškiai.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 7:55 PM

„Šįvakar pradėsime neutralizuoti ir griauti tunelius“, – nurodė Izraelio kariuomenės atstovas leitenantas pulkininkas Jonathanas Conricusas.

Izraelio armija gruodžio 4-ąją paskelbė aptikusi keturis „Hizbollah“ tunelius, iš Libano einančių į žydų valstybės teritoriją, ir pradėjusi jų atkirtimo operaciją.

Kaip anksčiau šį mėnesį sakė J. Conricusas, šie tuneliai yra dalis 2012 metų „Hizbollah“ plano „perkelti kovos lauką į Izraelį“ ir „užkariauti Galilėją“ per būsimą konfliktą, infiltuojantis į žydų valstybės teritoriją.

2013 metais Izraelio kariškiai ėmėsi veiksmų dėl pranešimų, kad „Hizbollah“ kasa tunelius, bet nė vieno jų nerado, sakė kariuomenės atstovas.

Per 2014 metų Izraelio karo su Gazos Ruožą kontroliuojančiu palestiniečių islamistų judėjimu „Hamas“ pastarojo kovotojai naudojo po siena iškastus tunelius atakoms rengti. Po šio konflikto izraeliečių kariuomenė paskelbė nustačiusi, kad „Hizbollah“ ir „Hamas“ dalijasi patirtimi“, todėl greitai buvo imtasi pastangų neleisti, kad libaniečiai kovotojai pasinaudotų panašiais tuneliais.

Per konfliktą su „Hamas“ kariuomenė naudojo įvairias priemones tuneliams iš Gazos Ruožo griauti arba juos užkimšti.

Kariškiai nurodė, kad jokių tunelių iš Libano išėjimo angų Izraelyje nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.