Rusams užkliuvo S. Skvernelio ginčas su konservatoriais, šaipėsi ir iš D. Grybauskaitės

Analitiniu save vadinantis propagandinis portalas rubaltic.ru negalėjo neatkreipti dėmesio į Lietuvos ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio kalbas esą už mokytojų protestų stovi konservatoriai ir Kremlius. Leidinys taip pat pareiškė, kad Lietuvoje vyksta paslėptas „susišaudymas“ tarp S.Skvernelio ir šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės.

 G.Landsbergis siūlė S.Skvernelius trauktis. <br> R.Danisevičiaus nuotr.
 G.Landsbergis siūlė S.Skvernelius trauktis. <br> R.Danisevičiaus nuotr.
 S.Skvernelis apkaltino konservatorius ginant Kremliaus interesus. <br>  D.Umbraso nuotr.
 S.Skvernelis apkaltino konservatorius ginant Kremliaus interesus. <br>  D.Umbraso nuotr.
 D.Grybauskaitė negailėjo kritikos S.Skverneliui. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
 D.Grybauskaitė negailėjo kritikos S.Skverneliui. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 5:32 PM, atnaujinta Dec 20, 2018, 10:29 PM

„Už mokytojų protestų S.Skvernelis pamatė „Kremliaus ranką“, tačiau tai dar būtų nieko. Kaltinimų ministras pirmininkas pažėrė seniems D.Grybauskaitės sąjungininkams – Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams“, – rašo portalas.

Straipsnyje teigiama, kad nesutarimai tarp Lietuvos prezidentės ir premjero kilo jau seniai.

„Skvernelis pasirodė kaip politikas su tvirtu charakteriu: sulaukdamas antausių iš Grybauskaitės jis atsukdavo kitą skruostą taip pat, kaip darė jo pirmtakas Algirdas Butkevičius. Pastarąjį D.Grybauskaitė ėmė atvirai skandinti prieš pat artėjančius rinkimus. S.Skvernelis šią pamoką išmoko ir prieš ateinančius prezidento rinkimus nusprendė pats pasinaudoti D.Grybauskaitės taktika“, – teigia portalas.

Straipsnyje kiek pašaipiai vertinamas S.Skvernelio sprendimas kreiptis į Valstybės saugumo departamentą siekiant išsiaiškinti, ar konservatoriai negina Kremliaus interesų.

Kritikos ir mažų mažiausiai keistų žvilgsnių S.Skvernelis dėl šio sprendimo sulaukė ir Lietuvoje. Kartais šis sprendimas buvo vadinamas paprasčiausia šizofrenija.

Nesuprastas buvo ir premjero sprendimas atleisti tris ministrus: ne tik švietimo ministrę Jurgitą Petrauskienę, bet ir kultūros ministrą Lianą Ruokytę-Jonsson bei aplinkos ministrą Kęstutį Navicką. Tai pastebėjo ir propagandinis rubaltic.ru. Tiesa, portalui kažkodėl pasirodė, kad Aplinkos ministerijai vadovauja vis dar Kęstutis Trečiokas ir esą būtent jį atleido S.Skvrnelis.

„Dar labiau ministrą pirmininką turėjo nustebinti konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio pasakymas, kad paskui ministrus turi trauktis ir premjeras. Po šių žodžių S.Skvernelis negalėjo nejausti, kad jį bandoma išstumti. Ne už kalnų prezidento rinkimai ir realiausių valdančiosios partijos kandidatu yra būtent jis“, – rašo portalas.

Teksto autorius svarsto, kad jei konservatoriai visą kaltę dėl mokytojų protestų suvers S.Skverneliui, jo tikimybė laimėti prezidento rinkimuose išnyks.

„Todėl konservatoriai, kuriems diriguoja D.Grybauskaitė, sukilo. Nors D.Grybauskaitė viešai nepalaiko jokio kandidato į prezidentus, niekas neabejoja, kad jos simpatijos tenka Ingridai Šimonytei. Ne S.Skverneliui tai jau tikrai“, – tikino teksto autorius.

„Po konservatoriams mestų kaltinimų, S.Skvernelis pareiškė, kad Į Valstybės saugumo departamentą kreipėsi ne dėl jų, o dėl procesų, vykstančių valstybėje. O jeigu konservatoriai patys pagalvojo apie save, reiškia pagrindo nerimauti yra“, – S.Skvernelį cituoja portalas.

Pasak jo, S.Skvernelis ryšiais su Kremliumi apkaltino „pačius stipriausius paranoikus ir nacionalistus, kovojančius su menama Rusijos grėsme“.

„Su Grybauskaite gavosi ne mažiau juokingai. Ji kritikavo Skvernelį kai jis pasisakė už Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos darbo atnaujinimą. Dabar gi Skvernelis kaltina jos sąjungininkus konservatorius bendradarbiavimu su Kremliumi. Pasikeitė vaidmenimis. Tačiau nuo to niekas nepasikeitė: visi šio absurdo teatro dalyviai atrodė kvailai“, – tikino portalas.

Rusų propaganda aiškino, kad S.Skvernelio ir D.Grybauskaitės ginčas yra pavyzdys, į ką pavirsta Lietuvos politika prieš rinkimus.

„Vaikų žaidimais smėlio dėžėje“ Kremliaus ruporas pavadino ir S.Skvernelio aiškinimus, kad pažymą iš VSD gavo, bet nerodys, kai tuo pat metu konservatoriai prašo gauta informacija pasidalinti su jais.

„Ir kas čia keisto“ 2016 m. amerikiečiai parodė pavyzdį pasauliui, kokia purvina turi būti prezidento rinkimų kampanija. Kuo prastesni Lietuvos politikai?“, – šaipėsi rubaltic.ru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.