Maroke po dviejų skandinavių nužudymo suimti dar 9 įtariamieji

Maroke suimti dar devyni žmonės, siejami su keturiais pirminiais įtariamaisiais byloje dėl dviejų skandinavių studenčių nužudymo atokiame Aukštojo Atlaso kalnyno rajone, penktadienį paskelbė pareigūnai.

9 vyrai, suimti dėl įtarimų pietų Maroke nužudžius dvi jaunas turistes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
9 vyrai, suimti dėl įtarimų pietų Maroke nužudžius dvi jaunas turistes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 8:20 PM

Pirmadienį radus dviejų turisčių iš Danijos ir Norvegijos lavonus buvo suimta iš viso 13 vyrų. Maroko valdžia šias žmogžudystes laiko teroro aktu. Ant moterų kaklų buvo aptikta durtinių žaizdų.

Kaip informavo Maroko centrinis teisminių tyrimų biuras, nauji devyni įtariamieji arešto metu turėjo ginklų ir „įtartinų medžiagų“, naudojamų sprogmenims gaminti. Išsamesnės informacijos nebuvo paskelbta.

Penktadienį iš Kasablankos į Daniją išskrido lėktuvas su 28-erių norvegės Maren Ueland (Maren Iuland) ir 24-erių danės Louisos Vesterager Jespersen (Luisos Vesterager Jespersen) kūnais. Norvegų naujienų agentūros NTB žiniomis, M. Ueland skrodimą planuojamą atlikti jos gimtojoje šalyje.

Anot Norvegijos policijos, internete pasklidęs vaizdo įrašas, kuriame matyti vienos iš moterų nužudymas, veikiausiai yra autentiškas.

Norvegijos nacionalinė baudžiamųjų tyrimų tarnyba (NCIS) šiuo metu tiria socialiniuose tinkluose paplitusį vaizdo įrašą.

„Nėra konkrečių įrodymų, kad įrašas nėra tikras“, – pažymėjo jis.

Komentuodama kitą vaizdo įrašą, kuriame keturi pirminiai įtariamieji prisiekia ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS), NCIS nurodė: „Nei Norvegija nei Danija tame įraše neminimos; jame taip pat nėra nieko konkretaus, kokių veiksmų jie ruošiasi imtis.“

Abi moterys gyveno pietų Norvegijoje, kur lankė universitetą.

NCIS mėgina nustatyti, ką jos veikė prieš išvykdami į Imlilo kaimą – vietovę, iš kurios rengiami populiarūs turistiniai žygiai pėsčiomis į Tubkalio kalną, aukščiausią viršukalnę Šiaurės Afrikoje.

Marokas laikomas daugiausiai saugia šalimi turizmui, bet joje jau ne pirmus metus veikia islamo ekstremistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.