Mirė buvęs britų Liberalų demokratų partijos vadovas, diplomatas Paddy Ashdownas

Sulaukęs 77-erių, šeštadienį mirė žinomas Jungtinės Karalystės (JK) politikas ir diplomatas Paddy Ashdownas. Ryškiausiomis jo eitomis pareigomis laikomos šalies Liberalų demokratų partijos vadovo ir tarptautinės bendruomenės vyriausiojo įgaliotinio Bosnijai ir Hercegovinai pareigos.

 Sulaukęs 77-erių, šeštadienį mirė žinomas Jungtinės Karalystės (JK) politikas ir diplomatas Paddy Ashdownas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sulaukęs 77-erių, šeštadienį mirė žinomas Jungtinės Karalystės (JK) politikas ir diplomatas Paddy Ashdownas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2018, 10:07 AM, atnaujinta Dec 23, 2018, 12:22 PM

Jis „neišmatuojamai prisidėjo prie liberalizmo idėjų skatinimo“ ir „mes jo beviltiškai pasiilgsime“, sakoma Liberalų demokratų partijos pranešime.

Nuo 1988 iki 1999 metų P. Ashdownas, buvęs specialiųjų pajėgų karininkas, vadovavo opozicijoje buvusiems liberalams demokratams. Nuo 2002 iki 2006 metų jis ėjo tarptautinės bendruomenės vyriausiojo įgaliotinio Bosnijai ir Hercegovinai pareigas.

Lapkritį politikas atskleidė, kad gydosi nuo šlapimo pūslės vėžio.

Užuojautas dėl P. Ashdowno mirties reiškė jo partijos kolegos ir kitų politinių jėgų atstovai. Konservatorių premjerė Theresa May tikino, kad žinia apie politiko mirtį ją labai nuliūdino, ir gyrė jo tarnybą Didžiajai Britanijai ir tarptautinei bendruomenei.

„Jis paskyrė savo gyvenimą valstybės tarnybai, ir mums jo labai trūks“, – sakė Th. May.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.