Indijoje išardyta IS džihadistų įkvėpta kovotojų kuopelė

Indijos kovos su terorizmu agentūra trečiadienį paskelbė išardžiusi džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) įkvėptą vietos kovotojų kuopelę, planavusią surengti sprogdinimų ir užpulti tam tikrus žinomus politinius veikėjus. 

Indijoje išardyta IS džihadistų įkvėpta kovotojų kuopelė.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Indijoje išardyta IS džihadistų įkvėpta kovotojų kuopelė.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2018, 8:19 PM, atnaujinta Dec 26, 2018, 8:20 PM

Pasak Nacionalinės tyrimų agentūros (NIA), kovotojų grupuotės „Harkat ul Harb-e-Islam“ 10 narių buvo suimti per keliuose miestuose surengtus reidus, o dar šeši įtariamieji šiuo metu apklausiami. 

NIA atstovas Alokas Mittalas nurodė, kad per operacijas 17 vietovių, įskaitant sostinę Delį, buvo konfiskuota ginklų ir šaudmenų. Jis pridūrė, jog grupuotė rengėsi atakoms prieš kelis taikinius, artėjant sausio 26-ąją minimai Respublikos dienai. 

„Jie buvo (planų) surengti virtinę sprogdinimų pažengusioje stadijoje, – spaudos konferencijoje Delyje kalbėjo A. Mittalas. – Jie norėjo detonuoti nuotolinio valdymo bombų ir net surengti mirtininkų atakų“. 

NIA atstovas pažymėjo, kad kuopelės nariai mėgino pagaminti mirtininkų sprogdintojų liemenių ir surinko savadarbį granatsvaidį. A. Mittalo teigimu, dar neatpažintas grupuotės vadeiva yra užsienyje. 

Nors Indijos valdžia anksčiau teigusi, kad sutrukdė panašioms IS įkvėptoms kuopelėms, nėra jokių įrodymų, kad šis džihadistų judėjimas veikia šioje valstybėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.