Kinijoje autobusą pagrobęs vyras prieš incidentą nužudė du žmones, nustatė tyrėjai

Kinijos pietrytinėje Fudziano provincijoje autobusą anksčiau šią savaitę užgrobęs ir juo įsirėžęs į pėsčiuosius vyras prieš incidentą nužudė du kitus žmones, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Kinijos pietrytinėje Fudziano provincijoje autobusą anksčiau šią savaitę užgrobęs ir juo įsirėžęs į pėsčiuosius vyras prieš incidentą nužudė du kitus žmones, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Kinijos pietrytinėje Fudziano provincijoje autobusą anksčiau šią savaitę užgrobęs ir juo įsirėžęs į pėsčiuosius vyras prieš incidentą nužudė du kitus žmones, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2018, 1:50 PM, atnaujinta Dec 27, 2018, 1:53 PM

Longjano mieste 48 metų užpuolikas, pavarde Qiu, antradienį nužudė vietos valdžios pareigūną ir policininką, tuomet pabėgo iš įvykio vietos ir pagrobė viešojo transporto autobusą, paskelbė televizija „Fujian TV“.

Reportaže sakoma, kad Qiu iš pradžių nužudė jo namuose apsilankiusį pareigūną, o vėliau užėjo į vietos valdžios biurą, kur peiliu, įsineštu paslėpus po drabužiais, mirtinai subadė vieną policininką.

„Fujian TV“ paskelbtose nuotraukose matyti pažirusios stiklo šukės ir krauju aptaškytos grindys.

Qiu paspruko iš nusikaltimo vietos ir pagrobė autobusą, kuriuo rėžėsi į minią.

Per tą išpuolį žuvo aštuoni žmonės, o dar 22 buvo sužaloti.

Lonjano policija kol kas nepateikė naujienų agentūrai AFP jokių komentarų dėl šio incidento.

Jungtinėse Valstijose įsikūrusiame naujienų kinų kalba portale „Duowei“ paskelbtame vaizdo įraše matyti netoli sudaužyto autobuso ant žemės gulintys keli sužeisti žmonės. Tuo metu keli policininkai laikė prispaudę prie žemės įtariamąjį.

Šiemet Kinijoje buvo keli panašūs incidentai.

Lapkričio pabaigoje automobilis rėžėsi į grupę vaikų, ėjusių per perėją gatvėje prie vienos pradinės mokykloje šiaurės rytinėje Liaoningo provincijoje. Šis incidentas pareikalavo penkių žmonių gyvybių, o dar 18 buvo sužeisti.

Anksčiau tą mėnesį apie 15 žmonių žuvo pietvakarinėje Čongčingo savivaldybėje nuo tilto nulėkus autobusui, kurio vairuotojas įsitraukė į peštynes su keleive, nespėjusia išlipti savoje stotelėje.

Vasario mėnesį Šanchajuje dujų balionų ir talpų su benzinu prikrautam mikroautobusui užsiliepsnojus ir įsirėžus į pėsčiuosius buvo sužeista mažiausiai 18 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.