Turkijoje dėl įtariamų ryšių su „Islamo valstybe“ suimti dešimtys žmonių

Turkijos pareigūnai penktadienį ryte per reidus dviejose provincijose sulaikė dešimtis asmenų, įtariamų ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Turkijos pareigūnai penktadienį ryte per reidus dviejose provincijose sulaikė dešimtis asmenų, įtariamų ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos pareigūnai penktadienį ryte per reidus dviejose provincijose sulaikė dešimtis asmenų, įtariamų ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2018, 1:20 PM, atnaujinta Dec 28, 2018, 1:22 PM

Ankaroje buvo suimti 52 žmonės.

Teisėsaugininkams atliekant tyrimą dėl IS, sostinės vyriausiasis prokuroras išdavė arešto orderius suimti iš viso 64 asmenis.

Likusių dvylikos įtariamųjų tebeieškoma.

Policija per kratas įtariamųjų namuose Ankaroje aptiko ginklų ir šaudmenų, nurodė Anatolijos naujienų agentūra.

Tuo tarpu šiaurinėje Samsūno provincijoje dėl įtariamų ryšių su IS buvo sulaikyti 10 irakiečių.

Panašūs reidai sostinėje buvo surengti ir šių metų birželį. Likus kelioms dienoms iki birželio rinkimų pareigūnai sulaikė 14 įtariamų IS narių. Jiems buvo pareikšti įtarimai planavus per rinkimus įvykdyti teroristinį išpuolį.

2015-aisiais ir 2016-aisiais Turkiją sukrėtė virtinė teroro išpuolių, dėl kurių kaltinami „Islamo valstybės“ džihadistai ir kurdų kovotojai. Pastarąjį kartą ataka buvo surengta 2017 metų sausį. Tąsyk užpuolikas Stambulo naktiniame klube per Naujųjų metų sutiktuves nužudė 39 žmones.

Naujausi reidai surengti Turkijai pažadėjus likviduoti „Islamo valstybę“ Sirijoje. Ankara grasina artimiausiu metu surengti puolimą prieš džihadistus ir Sirijos kurdų kovotojus, Jungtinėms Valstijoms paskelbus, kad jos išves visus savo karius iš šios karo draskomos šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.