Vietname suimti šeši vyrai, nužudę ir suvalgę nykstančią beždžionę

Vidurio Vietname buvo suimti šeši vyrai, nužudę ir suvalgę nykstančią beždžionę bei visa tai gyvai transliavę socialiniame tinkle, penktadienį pranešė policija.

 Vidurio Vietname buvo suimti šeši vyrai, nužudę ir suvalgę nykstančią beždžionę bei visa tai gyvai transliavę socialiniame tinkle, penktadienį pranešė policija.<br> Mary Evans/Scanpix nuotr.
 Vidurio Vietname buvo suimti šeši vyrai, nužudę ir suvalgę nykstančią beždžionę bei visa tai gyvai transliavę socialiniame tinkle, penktadienį pranešė policija.<br> Mary Evans/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-28 09:16, atnaujinta 2018-12-28 09:19

Vietname paplitusi prekyba retų ir nykstančių rūšių gyvūnais ir jų valgymas, nes daugelis šios šalies gyventojų tiki, kad tam tikros jų dalys turi gydomųjų savybių.

Tačiau tokiais gyvūnais prekiaujama juodojoje rinkoje, ir žmonės retai skelbia viešojoje erdvėje, kad žudo ir valgo Vietnamo įstatymų saugomus padarus.

Vis dėlto šeši vyrai, kuriems yra nuo 35 iki 59 metų, lapkričio 17 dieną mobiliuoju telefonu filmavo, kaip valgo pilkąjį langūrą, ir transliavo tai socialiniame tinkle „Facebook“.

Galiausiai teisėsaugai pavyko nustatyti tų asmenų tapatybes ir ketvirtadienį jie buvo suimti.

„Užtruko, kol išsiaiškinome dalyvavusius įtariamuosius“, – naujienų agentūrai AFP sakė centrinės Ha Tinio provincijos policininkas.

Įtariamieji kaltinami pažeidę teisės aktus, reglamentuojančius „nykstančių ir vertingų gyvūnų“ apsaugą. Tie vyrai prisipažino padarę nusikaltimą, sakoma Ha Tinio provincijos policijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Vienas iš įtariamųjų įsigijo tą beždžionę iš medžiotojo už 49 dolerius, teigiama pranešime.

Augalais mintantys langūrai yra vieni labiausiai nykstančių primatų pasaulyje; šių beždžionių aptinkama tik šiaurinėje Vietnamo dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.