Žydų sektos nariai pagrobė du vaikus

Keturi Gvatemaloje įsikūrusios radikalios žydų sektos nariai buvo suimti Niujorke dėl kaltinimų pagrobus du vaikus, penktadienį pranešė JAV federaliniai prokurorai.

 Šie asmenys ketvirtadienį buvo deportuoti iš Meksikos,kur jie buvo išvežę pagrobtus vaikus, ir tą pačią dieną suimti, kai atvyko į Niujorką. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šie asmenys ketvirtadienį buvo deportuoti iš Meksikos,kur jie buvo išvežę pagrobtus vaikus, ir tą pačią dieną suimti, kai atvyko į Niujorką. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2018, 11:15 AM

Niujorko Pietų rajono federalinės prokuratūros pranešime sakoma, kad keturi suimti vyrai priklauso ultraortodoksų žydų bendruomenei „Lev Ahor“. Šios bendruomenės moterys privalo dėvėti juodas tunikas, dengiančias kūną nuo galvos iki kojų.

Vienas iš vyrų, 45 metų Aronas Rosneris, gyvenantis Niujorko Bruklino rajone, buvo suimtas gruodžio 23 dieną.

Kiti trys yra atvykėliai iš Gvatemalos: numanomas sektos lyderis 36 metų Nachmanas Helbransas, 42 metų Mayeris Rosneris ir 20 metų Jacobas Rosneris. Šie asmenys ketvirtadienį buvo deportuoti iš Meksikos, kur jie buvo išvežę pagrobtus vaikus, ir tą pačią dieną suimti, kai atvyko į Niujorką.

Suimtieji kaltinami organizavę ir gruodžio 8 dieną įvykdę keturiolikmetės mergaitės ir jos dvylikamečio brolio pagrobimą. Vaikai buvo pagrobti Vudridžo kaime, esančiame maždaug už 150 kilometrų į šiaurę nuo Niujorko.

Maždaug prieš šešias savaites vaikų motina pabėgo iš sektos Gvatemaloje, bijodama dėl savo šeimos saugumo.

Prieš tai nukentėjusioji buvo jos tėvo įkurtos bendruomenes „savanorė nare“, tačiau kai sektai ėmė vadovauti naujas lyderis – moters brolis N. Helbransas – bendruomenė tapo dar radikalesnė.

Keturi įtariamieji suplanavo pagrobti vaikus ir grąžinti juos atgal į Gvatemalą per Meksiką. Į šią šalį jie vaikus išskraidino iš nedidelio oro uosto netoli Skrantono miesto Pensilvanijos valstijoje.

Padedant Meksikos pareigūnams, vaikai buvo rasti penktadienį Tenango del Airės miestelyje ir sugrąžinti motinai.

Visiems įtariamiesiems pateikti kaltinimai dėl pagrobimo. Didžiausia numatyta bausmė už šį nusikaltimą yra įkalinimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.