Kilus skandalui dėl suklastotų naujienų „Der Spiegel“ nušalino du savo redaktorius

Įtakingas vokiečių savaitraštis „Der Spiegel“, krečiamas skandalo dėl reporterio, kuris neseniai prisipažino ne vienus metus klastojęs naujienas, pranešė suspendavęs du savo vyriausiuosius redaktorius.

 Šių metų gruodžio 19 dieną „Der Spiegel“ apstulbinožiniasklaidos pasaulį, atskleisdęs, kad vienas iš jo žurnalistų, pelnęs daug apdovanojimų, daugelį metų klastojo istorijas. <br> Imago/Scanpix nuotr.
 Šių metų gruodžio 19 dieną „Der Spiegel“ apstulbinožiniasklaidos pasaulį, atskleisdęs, kad vienas iš jo žurnalistų, pelnęs daug apdovanojimų, daugelį metų klastojo istorijas. <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2018, 2:51 PM

Sutartys su atsakinguoju redaktoriumi Ullrichu Fichtneriu ir vyriausiuoju redaktoriumi Matthiasu Geyeriu buvo „sustabdytos, kol (leidinio) vidaus komisija baigs tyrimą dėl šio reikalo“, – pareiškė atsakingasis redaktorius Steffenas Klusmannas darbuotojams skirtame laiške, kurio kopiją penktadienį gavo naujienų agentūra AFP.

Šių metų gruodžio 19 dieną „Der Spiegel“ apstulbino žiniasklaidos pasaulį, atskleisdęs, kad vienas iš jo žurnalistų, pelnęs daug apdovanojimų, daugelį metų klastojo istorijas.

33 metų Claasas Relotiusas šį mėnesį atsistatydino, kai prisipažino, jog sugalvojo istorijas ir jų veikėjus daugiau nei dešimčiai straipsnių, paskelbtų savaitraščio spausdintinėje ir internetinėje versijoje.

„C. Relotiuso istorija verčia kelti klausimą, ar Fichtneris ir Geyeris gali toliau dirbti, – pareiškė S. Klusmannas. – Pirmasis jį atvedė į „Der Spiegel“, o antrasis pasamdė ir iki šiol buvo jo viršininkas.“

„Galėtume pareikalauti atsakomybės visų, kas buvo susiję su C. Relotiusu, ir tai galėtų tęstis iki pačios valdymo hierarchijos viršūnės“, – pridūrė jis.

Paaiškėjus, kad minėtas žurnalistas galėjo pasisavinti ir Sirijos gatvėse gyvenantiems vaikams skirtas dovanas, gruodžio 23 dieną „Der Spiegel“ taip pat pareiškė ketinanti kreiptis į teisėtvarkos institucijas.

C. Relotiusas ketvirtadienį paneigė šiuos kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.