Indijoje per protestus prie svarbios šventyklos policija panaudojo ašarines dujas

Dviem moterims trečiadienį patekus į vieną svarbiausių hinduizmo šventyklų Pietų Indijoje, kilo susirėmimai, per kuriuos policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas, kurtinamąsias granatas ir vandens patranką, pranešė vietos žiniasklaida.

 Įtempta priešprieša Tiruvanantapurame tęsiasi jau daugiau kaip keturios valandos ir nė viena stovykla neatrodo ketinanti nusileisti. Draudimo šalininkai ir priešininkai šūkauja savo šūkius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Įtempta priešprieša Tiruvanantapurame tęsiasi jau daugiau kaip keturios valandos ir nė viena stovykla neatrodo ketinanti nusileisti. Draudimo šalininkai ir priešininkai šūkauja savo šūkius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2019, 1:43 PM

Pranešta apie įnirtingus dešimčių žmonių susirėmimus priešais Keralos valstijos parlamentą Tiruvanantapurame ir apie protestus su pavienėmis smurto apraiškomis keliuose kituose valstijos miestuose.

Dvi moterys į dievo Ajapano šventyklą Sabarimaloje Keraloje įžengė trečiadienį prieš aušrą. Tai pirmas toks kartas nuo rugsėjį priimto Indijos Aukščiausiojo Teismo sprendimo panaikinti seną draudimą šioje šventykloje lankytis moterims nuo 10 iki 50 metų amžiaus.

Įtempta priešprieša Tiruvanantapurame tęsiasi jau daugiau kaip keturios valandos ir nė viena stovykla neatrodo ketinanti nusileisti. Draudimo šalininkai ir priešininkai šūkauja savo šūkius.

Lazdomis ginkluoti policininkai taip pat vaikė protestuotojus, bandžiusius priversti uždaryti parduotuves tame rajone. Protestuotojams svaidant akmenis, keli policininkai buvo sužeisti.

Tai, kad minėtos dvi 42 metų moterys nepaisydamos tradicinio draudimo įžengė į Sabarimalos šventyklą, papiktino tradicionalistus, kurie pastaraisiais mėnesiais sutrukdydavo moterims patekti į kalvos viršūnėje stovinčios šventyklos teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.