Mike'as Pompeo: JAV sugriežtins sankcijas Iranui, jeigu jis nenutrauks balistinių raketų bandymų

Iranas turėtų nutraukti visus balistinių raketų bandymus, kad išvengtų dar griežtesnių ekonominių sankcijų, ketvirtadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

Iranas turėtų nutraukti visus balistinių raketų bandymus, kad išvengtų dar griežtesnių ekonominių sankcijų, ketvirtadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>AP nuotr.
Iranas turėtų nutraukti visus balistinių raketų bandymus, kad išvengtų dar griežtesnių ekonominių sankcijų, ketvirtadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 5:32 PM, atnaujinta Jan 3, 2019, 5:35 PM

„JAV nestovės ir nežiūrės, kaip Irano režimo ardomoji politika kelia grėsmę tarptautiniam stabilumui ir saugumui. Mes siūlome režimui peržiūrėti šiuos provokacinius (raketų) paleidimus ir atsisakyti bet kokių su balistinėmis raketomis susijusių veiksmų, kad išvengtų dar griežtesnės ekonominės ir politinės izoliacijos“, – sakoma ketvirtadienį išplatintame M. Pompeo pareiškime.

Anksčiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas pranešė, kad Jungtinės Valstijos atsisako tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos, ir sugrąžino griežtas sankcijas, nukreiptas prieš energetikos, finansų ir kitus Irano ekonomikos sektorius.

Gruodžio mėnesį M. Pompeo pareiškė, kad Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai būtina imtis naujų sankcijų prieš Iraną, atsakant į jo vykdomą balistinių raketų programą.

„JAV siekia bendradarbiauti su visomis kitomis JT Saugumo Tarybos šalimis, kad 2019 metais Iranui būtų pakartotinai įvesti apribojimai, kovojant su balistinių raketų kūrimo programa“, – sakė JAV diplomatijos vadovas Saugumo Tarybos posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.