Nigerijoje per operaciją prieš „Boko Haram“ sudužo kariuomenės sraigtasparnis

Vienas Nigerijos kariuomenės sraigtasparnis trečiadienį sudužo per operaciją prieš džihadistų judėjimą „Boko Haram“ prie strategiškai svarbaus šiaurės rytinio Bagos miesto, pranešė kariškiai.

 Vienas Nigerijos kariuomenės sraigtasparnis trečiadienį sudužo per operaciją prieš džihadistų judėjimą „Boko Haram“ prie strategiškai svarbaus šiaurės rytinio Bagos miesto, pranešė kariškiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vienas Nigerijos kariuomenės sraigtasparnis trečiadienį sudužo per operaciją prieš džihadistų judėjimą „Boko Haram“ prie strategiškai svarbaus šiaurės rytinio Bagos miesto, pranešė kariškiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-03 11:54, atnaujinta 2019-01-03 11:55

Aviacijos komodoras Ibikunle Daramola nurodė, kad orlaivis sudužo per kautynes Damasake, esančiame Šiaurės Borno valstijoje.

Kariuomenė stengiasi atsikovoti Bagą, praeitą savaitę užimtą „Boko Haram“ kovotojų“. Šiame mieste yra su ekstremistais kovojančių daugiašalių pajėgų svarbi bazė. Daugelis Bagos gyventojų pabėgo į regiono sostinę Maidugūrį.

Arti sienos su Čadu esančioje Bagoje veikiančioje bazėje esama ginklų, šaudmenų ir kitų atsargų, masinančių ekstremistus.

Po praeitą savaitę „Boko Haram“ kovotojų surengto reido tebėra dingę 53 policininkai.

Tuo metu kaimyninio Nigerio gynybos ministerija pranešė, kad šalies kariuomenė per kelias pastarąsias dienas rengtus antžeminių pajėgų ir aviacijos reidus nukovė mažiausiai 280 „Boko Haram“ kovotojų.

Per operaciją, prasidėjusią gruodžio 28 dieną, daugiau kaip 200 džihadistų žuvo per aviacijos smūgius, o dar 87 nukovė kariai, sakoma per valstybinę televiziją perskaitytame Gynybos ministerijos pranešime.

„Boko Haram“ kruvinas sukilimas prasidėjo 2009 metais šiaurės rytų Nigerijoje ir vėliau išplito į kaimynines šalis, todėl buvo imtasi regiono lygmens karinio atsako.

Per šiuos neramumus žuvo apie 27 tūkst. žmonių ir dar apie 2 mln. buvo priversti palikti savo namus, todėl regioną apėmė sunki humanitarinė krizė.

Kovotojai atakuodavo tiek karius, tiek civilius. Jie taip pat kaltinami dėl daugybės vaikų ir užsienio bendrovių darbuotojų pagrobimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.