Stebuklas Ispanijoje: gelbėtojams pavyko ištraukti į audringą jūrą įkritusius lietuvius

„Diari de Girona“ skelbia, kad penktadienio rytą Tamariu miestelyje, kuris yra Kosta Bravos regione, į jūrą neaiškiomis aplinkybėmis įkrito 11 metų berniukas iš Lietuvos.

 ​„Diari de Girona“ skelbia, kad penktadienio rytą Tamariu miestelyje, kuris yra Kosta Bravos regione, į jūrą neaiškiomis aplinkybėmis įkrito 11 metų berniukas.<br> Twitter nuotr.
 ​„Diari de Girona“ skelbia, kad penktadienio rytą Tamariu miestelyje, kuris yra Kosta Bravos regione, į jūrą neaiškiomis aplinkybėmis įkrito 11 metų berniukas.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2019, 3:24 PM

Rašoma, kad jis kartu su grupe ir jos vadovu vaikščiojo netoli Gamarus įlankos. Nelaimė įvyko apie 11 val. 30 min. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Dėl neaiškių priežasčių berniukas įkrito į vandenį. Ispanijos jūrų saugumo ir gelbėjimo organizacijos duomenimis tuomet vyravo didelės bangos ir vėjas.

Skubiai buvo pranešta visoms pagalbos tarnyboms, kurios atskubėjo į įvykio vietą. Buvo pakeltas sraigtasparnis, tačiau jo neprireikė.

Dar prieš pagalbai pasiekiant įvykio vietą, grupės vadovas pats bandė gelbėti berniuką ir šoko į vandenį. Jam vienam išgelbėti vaiko šaltoje jūroje nepavyko.

Du jūroje atsidūrusius asmenis išgelbėjo ugniagesiai, kurie į jūrą šoko su virvėmis.

Išgelbėti asmenys buvo nuvežti į ligoninę. Jiems dėl buvimo vandenyje diagnozuota hipotermija.

Vėliau paaiškėjo, kad 11 metų berniukas ir 23 metų grupės vadovas yra lietuviai ir priklauso Lietuvos plaukimo federacijai.

Iš ligoninės 23 metų vyras buvo paleistas po valandos, o berniukas penktadienio vakarą.

Katalonijos policija tiria incidento aplinkybes, tačiau skelbia, kad tai buvo netyčinis įvykis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.