Sirijoje sprogus IS paleistai raketai, sužeisti du britų kariai

Sprogus Islamo valstybe (IV) pasivadinusio džihadistų judėjimo kovotojų paleistai raketai, Rytų Sirijoje šeštadienį buvo sužeisti du britų kariai, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

 Per karą Sirijoje, kuris prasidėjo 2011 metais, žuvo daugiau kaip 370 tūkst. žmonių, o milijonams žmonių teko palikti savo namus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Per karą Sirijoje, kuris prasidėjo 2011 metais, žuvo daugiau kaip 370 tūkst. žmonių, o milijonams žmonių teko palikti savo namus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2019, 9:52 AM

Turimais duomenimis, incidentas įvyko šeštadienio ryte Deir ez Zoro mieste, IS kovotojams paleidus raketą į Sirijos demokratinių jėgų (SDF) aljanso bazę. Per šį išpuolį taip pat žuvo vienas SDF priklausęs kurdų kovotojas.

„Sužeisti britų kariai buvo sraigtasparniu nugabenti į ligoninę“, – pareiškė SOHR vadovas Rami Abdelis Rahmanas.

Britų dienraštis „The Guardian“ pažymi, jog šis incidentas įvyko JAV prezidentui Donaldui Trumpui skelbiant, kad IS pavyko nugalėti, todėl nebėra prasmės toliau dislokuoti JAV karines pajėgas Sirijoje.

Per karą Sirijoje, kuris prasidėjo 2011 metais, žuvo daugiau kaip 370 tūkst. žmonių, o milijonams žmonių teko palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.